dinsdag 22 mei 2018
topfoto

BSO

 

dinsdag 15 maart 2016

Going to London as a trainee

5 leerlingen van 6 Office/Retail trokken van 28 februari tot 12 maart op buitenlandse stage in Londen.

verder

maandag 26 oktober 2015

Een hart voor een ander

Iedereen kent wel iemand met borstkanker. Een steunkussen is dan geen luxeproduct of gadget. Veel vrouwen kampen met een dikke arm na een borstamputatie. Het is deugddoend als je in de holte waar normaal je borst zit, zo’n kussentje kan houden ter ondersteuning bij het zitten of slapen.
De modeafdeling op Campus Sint-Willebrord maakt deze kussentjes en zakjes. Na de herstvakantie gaan we met de leerlingen naar het AZ te Turnhout. Het ziekenhuis geeft ze dan aan de patiënten. Onze leerlingen zijn zeer begaan met deze mensen en werken graag mee aan dit project.

verder

dinsdag 29 september 2015

GRAM-Prijs 2015

“De mens denkt met zijn hoofd én met zijn handen.” Dat is het moto van GRAM, de Gilde voor Revaluatie, Arbeid en Motivatie. Dit werd toegelicht in Den Boomgaard in Ranst afgelopen zaterdag. Vicky Pauwels en Maria Nowrusi mochten elk een cheque van €120,00 in ontvangst nemen

verder

zondag 26 april 2015

Project Superdiversiteit

De leerlingen van 4 office en 4 mode brachten in de week van 20 tot 24 april de diversiteit van Berchem in beeld. In deze projectweek kwamen onze leerlingen in aanraking met fotografie en drama onder impuls van CC Berchem en de kunstenorganisatie ?De Veerman?. Ze portretteerden de buurtbewoners en handelaars in de Driekoningenstraat en Statiestraat. Hoe divers is Berchem in hun ogen? Hoe kijkt deze, zelf diverse groep, naar de buurt?

verder

vrijdag 21 november 2014

Onthaalteam Campus St. Willebrord

De leerlingen van 5 Office, gesteund door enkele leerlingen van 6 Office, verzorgden vorige vrijdag het onthaal van de genodigden bij de opening van het nieuwe schoolgebouw van onze basisschool De Schatkist.

verder

maandag 17 november 2014

Herdenking bombardement op onze campus

Op 17 november 1944 sloeg om 11.17 u een V-2 bom in op onze school. 30 zusters van de Zusters Annonciaden van onze campus werden hierdoor gedood. De 12 zusters die de aanslag overleefden, waren in diepe rouw. Hun verdriet over het verlies van hun 30 medezusters was immens.
Vandaag herdachten wij deze verschrikkelijke gebeurtenis. Afgevaardigden van het gemeentebestuur legden een krans aan het herdenkingsmonument.  Alle leerlingen van de school legden een bloem bij het beeld.
We zijn op deze dag ook dankbaar, dankbaar omdat de zusters de moed vonden om de school weer op te bouwen met behulp van de inwoners van Berchem. Zonder hen was er hier geen school meer, geen onderwijs voor leerlingen.
Onze directeur, Jan Claus, omschreef het als volgt

verder

zaterdag 20 september 2014

GRAM-prijs 2014

Voorbije zaterdag, 20 september 2014 was het de jaarlijkse prijsuitreiking van de GRAM-prijs voor het BSO.

verder

Pagina 3 van 5  < 1 2 3 4 5 > 

 

 

Respectvol

Respectvol

Gastvrij

Gastvrij

Schoolonline (SOL)

Schoolonline

Geschiedenis

Geschiedenis
onder

 

Home