donderdag 2 december 2021

7 Office goes Irish

Misschien las u het al in de krant (GVA 4 februari 2020)... Door de vele perikelen met de Brexit wordt het nieuwe Erasmus +-project voor de buitenlandse stage van 7 Business Support “Going to Dublin as a trainee”.
2,5 weken voor het carnavalverlof begonnen ze aan hun Ierse avontuur. Dit is het relaas van 16 dagen leven en werken in de Ierse hoofdstad Dublin.

6 februari 2020 – vertrek
Gepakt en gezakt, klaar voor het avontuur, vertrokken we met de normale ochtendspits per trein van Berchem Station naar Brussel Zaventem.
Met een heleboel vragen en verwachtingen vatten we onze reis vrolijk aan. Hoe zou het zijn in Dublin? Zouden we dat even leuk vinden als in Londen? Hoe zal deze administratieve stage verlopen?
Voor Tolga Ali was het de eerste keer dat hij zou vliegen, wat het bijzonder spannend maakte.
Aer Lingus zorgde dat we veilig en op tijd in Dublin arriveerden. Een taxichauffeur van Twin College kwam ons afhalen en zo werden we naar de gastgezinnen en ons appartement gebracht.
Nada was al meteen haar gsm vergeten op de toiletten waardoor we een formulier moesten invullen in geval dat deze werd gevonden.
De gastgezinnen van de meisjes vielen niet zo goed mee omdat er huisdieren waren. Twin zorgde na een lange zoektocht dat zij een nieuw gastgezin kregen. Er bestaan ook nog eerlijke mensen op de wereld en we kregen bericht dat Nada haar telefoon mocht komen afhalen in Dublin Airport.
Einde van een eerste dag. Alles komt goed.
Foto’s van ons vertrek ziet u hier: https://photos.app.goo.gl/MiUGA9gY3oULZN2TA
7 februari – Twin College en Dublin
Het was een hele uitdaging om vanuit onze gastgezinnen de nieuwe locatie van Twin College te vinden. Proficiat voor de boys die als eersten arriveerden. Zowel de leerkrachten als de meisjes waren te laat.
Er werd dus wat later gestart met een introductie van Dublin en afspraken voor de stage.
Daarna gingen we Dublin verkennen. We trokken gemakkelijkshalve langs de Liffey naar de Samuel Becket bridge tot aan Grand Canal Dock. Onze eerste impressie van Dublin was een feit. Het was windering, regenachtig en koud maar wél knap. Er werden veel foto’s geschoten.
Moe en tevreden keerden we naar het gastgezin terug.
8 februari – weekend
De eerste dag van het weekend gingen we het kuststadje Howth verkennen d.w.z. we gingen een lange wandeling maken op de kliffen van Howth om te zien of de leerlingen klaar waren om de machtige kliffen van Moher te gaan bekijken. Iedereen moest zelfstandig naar het station van Howth komen tegen 11 uur want er was regenweer op komst en we wilden helemaal niet de wandeling in de gietende regen te maken op winderige kliffen.
De groene wandeling van ‘maar 6 km’ leek ons ‘a piece of cake’ maar dat viel toch tegen voor heel wat leerlingen. Onderweg spotten we enkele zwemmers die waarschijnlijk wel gewoon waren in ijskoud water te zwemmen. Wij kregen er kippenvel van. De prachtige omgeving gaf natuurlijk aanleiding tot vele fotoshoots waardoor de leerlingen van het wandelpad afdwaalden. Gelukkig liepen er ook vele reddingswerkers rond, die ons wat geruststelden. Uiteindelijk vond dhr. Quick de verdwaalde schaapjes en konden we onze wandeling verderzetten. Het was al bijna 3 uur toen we terug beneden in het dorpje waren. Tijd om te gaan eten en van de lokale producten te proeven op het kleine marktje van Howth.
Met een verdiende ‘hot angel’ en extra punten voor LO (nog te bespreken) sloten we de dag af en keerden we huiswaarts.
Op zondag konden de lln uitslapen en waren ze vrij maar om 17.00 u ging dhr. Quick voor ons koken dus moesten ze ons appartement vinden. Ze kwamen niet langs de afgesproken weg en kwamen verkleumd en uitgeregend aan. Gelukkig was het er gezellig warm en had dhr. Quick superlekker gekookt. Samen gingen we na het eten en nog wat uitrusten naar het dartstation in Killiney. Zo geraakten ze zéker tot in Dublin City en kon iedereen van daaruit vlotjes de weg naar hun gastgezin ging vinden.
10 februari en verder
Op maandag maakten iedereen kennis met hun stageplaats. We spraken af in een grote Spar met een warm drankje (want het sneeuwde) om te horen hoe het geweest was. We waren bijzonder fier dat iedereen zich aan de dresscode had gehouden en dat de eerste indrukken positief waren.
De administratieve stageplaatsen lagen niet ver van elkaar zodat er gemakkelijk na het werk kon afgesproken worden.
De specifieke competenties van 7 Business Support werden zeker ingezet op de stageplaatsen: van klantvriendelijk handelen met bezoekers en leveranciers, werken met e-business, gevorderde ICT-vaardigheden toepassen tot werken in team. Op elke stageplaats werd zéker één van de competenties de hoofdzaak. Ook telefoneren hoort daarbij en daarvoor kwam de telefoontraining uit de derde graad zeker van pas.
Op dinsdag namen we afscheid van dhr Quick die op woensdag weeral huiswaarts keerde, in een restaurant naar hun keuze. Het werd Zaytoon met een geweldige missie en visie (zie foto’s).
Op vrijdag, 14 februari kwam mw. Goyvaerts het team versterken. De meisjes hadden een fantastisch Marokkaans restaurant uitgekozen waar we vriendelijk werden verwelkomd.
Zaterdag was voor hen een vrije dag die gebruikt werd om te shoppen. Op zondag gingen we Trinity College bezoeken en probeerden we te snuffelen in het Book of Kells. Helaas voor ons kregen we dat niet te zien door restauratiewerken maar de prachtige bibliotheek en de uitleg over het boek was al indrukwekkend genoeg. Deze erfgoedbibliotheek lijkt heel erg op de erfgoedbibliotheek in Antwerpen maar was toch nog wat groter.
2de stageweek
Ook de 2de stageweek verliep vlot. Tijdens de evaluatiebezoeken waren we toch onder de indruk van de positieve talenten en kennis van onze leerlingen. De uitreiking van de certificaten op vrijdag was dan ook de bekroning van hun stageperiode in Dublin.
Fier sloten we af met een etentje in een Turks restaurant.
De terugreis
Om 03.45 u kwam de taxichauffeur ons halen om te vertrekken naar het vliegveld. We stegen weer netjes op tijd op en hadden gelukkig totaal geen last van de stiptheidsacties in Brussel.
Om 10.30 u arriveerden we in Berchem en keerden we moe maar voldaan elk naar zijn eigen familie.
Na 2,5 weken zal ons eigen bedje en ons eigen eten zeer deugd doen. De ‘hot angel’ zullen we missen en het Ierse taaltje ook. Dit was een ervaring om nooit meer te vergeten.

Een greep uit onze groepsactiviteiten kan u hier vinden:  https://photos.app.goo.gl/y5RHs93bxyEjPBE38
Beelden van het prachtige Dublin vindt u hier: https://photos.app.goo.gl/CQL7jPL1PbwecfQx7
Op deze link https://photos.app.goo.gl/o5oS5g9ZZ7PkA62q9 kan u de stageplaatsen inspecteren.
Een impressie van onze uitstap naar Howth kan u hier krijgen: https://photos.app.goo.gl/Q9aWtTDXQJX3oAzu7
De introductie op Twin College en de evaluatie aan het einde van de stage kan u hier bekijken:
https://photos.app.goo.gl/sYnjg6rC3Wwnt4PY8
Sfeerbeelden van de prachtige bibliotheek van Trinity College vindt u hier:
https://photos.app.goo.gl/esyeEjpMZHankYrP9
Voor het vak Verkoop/Business Support hebben we ook beelden die in het oog sprongen. Die kan u hier bekijken:
https://photos.app.goo.gl/RGeXqQrfjvuUp3Xt7
7 BS

woensdag 04 maart 2020

onder

 

Home