woensdag 8 april 2020

Herdenkingsmoment bombardement klooster en school

Op 17 november 1944, 75 jaar geleden, kostte een inslag van een V2-bom op onze school, Campus Sint-Willebrord en het klooster van de Zusters Annonciaden, het leven aan 33 zusters. 33 zusters stierven onder het puin. De leerlingen waren allemaal naar huis gegaan. Anders hadden er nog veel meer slachtoffers gevallen.

Vandaag, maandag 18 november 2019, herdenken we deze droevige gebeurtenis, 75 jaar geleden. Vele burgerslachtoffers sneuvelden en ook aan hen willen we denken.
Samen met de Zusters Annonciaden, waaronder de laatste overlevende, zuster Stanislas, de schepen van Cultuur, Senioren, diversiteit en samenleving, dhr. Edwin De Cleyn, brachten we hulde aan het vredesbeeld van Agnes Pas. Na de toespraak van de schepen en onze directeur, Jan Claus, lieten enkele leerlingen in naam van hun klas hun vredeswens horen.
Dina Bougrea van 4 Office formuleerde het zo:
“Nooit meer oorlog klinkt onmogelijk, maar kan perfect als iedereen op zichzelf let.
Samenleven ongeacht huidskleur, geloofsovertuiging, voorkeur… uiteindelijk zijn we allemaal gemaakt van vlees en bloed.
Een leven waar niemand zich behoedt en een wereld waar geen bloed vloeit.
Dat is mijn wens.”
Rayaan Ghafour van BVL sprak deze woorden uit:
“Ik hoop dat deze ramp nooit meer gebeurd. Rust in vrede, zusters.
Stop met oorlog.”
Tenslotte bracht Yagmur Yilmaz van 6 Office nog volgend gedicht: http://bit.ly/2sd4c7r
Allemaal drukken ze de hoop uit dat er nooit meer oorlog zal zijn, dat mensen in vrede kunnen samenleven. Hopelijk kan deze wens uitkomen op een dag.

Nadien werd het plakket onthuld met uitleg over het Heilig Hart beeld. Het Heilig Hart-beeld overleefde de inslag van de V2-bommen en staat nu aan het kleine poortje onder een mooie boom. Het bord werd geschonken door onze oud-leerlingenvereniging Ter Wille Van.

Foto’s van dit gedenkmoment vindt u hier: http://bit.ly/34ibsgf

Vredesbeeld

maandag 18 november 2019

AlgemeenBSOHome

onder

 

Home