maandag 24 januari 2022

Eerste regionale beurs voor iPresent

Onze virtuele firma van campus Sint-Willebrord, iPresent, nam op dinsdag, 19 november voor de eerste keer deel aan een regionale beurs van virtuele firma’s.

Vorig jaar richten de leerlingen van 7 Business Support het virtuele bedrijf iPresent op, een bedrijfje dat handelt in cultuur- en streekproducten. We verkopen typische geschenken van verschillende de culturen van onze klas.
Al vanaf het 4de jaar (2de jaar van de 2de graad) proberen we de ondernemerszin bij onze studenten op Campus Sint-Willebrord te stimuleren door verschillende projecten i.s.m. Vlajo (Vlaamse Jonge Ondernemingen).
In het 7de jaar gaan we nog een stapje verder door een heel jaar te werken in een virtueel kantoor. Voor dit virtuele project doen we beroep op het netwerk van COFEP.

COFEP is kort voor Belgische “Centrale voor OefenFirma’s/ centrale pour Entreprises d’entraînement Pédagogique“. België telt momenteel een netwerk van bijna 300 oefenfirma’s, verspreid over secundaire scholen, hogescholen en opleidingscentra voor volwassenen. In dit netwerk runnen wij iPresent. Net zoals in een mini-onderneming heeft onze firma verschillende departementen, met werknemers die elk hun eigen functie en verantwoordelijkheid hebben. In dit netwerk komen de studenten met de andere firma’s in contact via telefoon en mail.
Voor hun onderneming maken ze een webshop en voeren ze de marketing om zo de online communicatie met de klant te optimaal te benutten.
Alle bedrijfsprocessen verlopen in een ERP-omgeving (Enterprise Resource Planning). Met Odoo worden de voorraadsystemen, de bedrijfsadministratie en goederenstromen binnen het bedrijf én tussen de bedrijven automatisch verbonden.

Communiceren en netwerken gebeurt niet enkel via telefoon of mail. We nemen ook deel aan beurzen. Onze eerste beurs ging door in de prachtige Athena-zaal van het Koninklijk Atheneum in Antwerpen. Food Nation, de virtuele firma die deze beurs organiseerde, nam dit initiatief en nodigde andere bedrijven uit, ook iPresent. We namen deze kans met beide handen aan en bereidden deze beurs voor. Dit was voor ons een voorbereiding op de grote internationale beurs Belfair in maart 2020.
Onze stand zag er nu ook al heel goed uit met onze nieuwe catalogus, een doorlopende presentatie, verse Marokkaanse thee en Suzy wafels van onze sponsor, de firma Lotus. Het was erg druk en de bestellingen liepen vlotjes binnen. Onze ondernemers maakten vele nieuwe beurscontacten die misschien nog nieuwe orders gaan opleveren.
Deze eerste deelname was alvast een succes. We gaan nog hard werken om onze stand te optimaliseren voor de grote Belfair-beurs. Vanaf volgende week beginnen we de orders te verwerken zodat we snel kunnen leveren aan al onze nieuwe klanten.
Foto’s van deze beurs vindt u hier: http://bit.ly/2KQeZuK

iPresent 2019-2020

dinsdag 19 november 2019

onder

 

Home