Taal en Communicatie
Heb jij een talenknobbel van hier tot in Parijs, Londen of Berlijn? Ben je klaar om de top drie van de meest gesproken talen in de Europese Unie te leren? Dit betekent dat je met meer dan de helft van alle EU-burgers kan communiceren. In deze studierichting leer je ook de verschillende vormen, soorten en effecten van communicatie kennen. Je werkt daarnaast communicatieprojecten en –acties uit, kaderend in het public relationsbeleid van een organisatie.
Toelichting vakken 2de graad
Deze studierichting legt de nadruk op de taalvakken: Nederlands, Frans, Engels en Duits. Verder duik je in de wereld van de PR, public relations.
Nederlands is onze voertaal. De officiële tweede landstaal in België is Frans. Engels behoort tot de meest gesproken talen in de wereld. Terwijl Duits een belangrijke plaats inneemt in de Europese Unie.
Je interesseert je voor en houdt van taal in al zijn rijkdom en facetten: lezen, luisteren, spreken, schrijven en zelfs spelen met taal. Daar sta je voor open.
Daarnaast ben je nieuwsgierig naar en wil je je verdiepen in de cultuur achter deze talen.
Je durft het woord nemen, je wilt bijleren over presentatietechnieken en vernieuwingen in de sociale media? Dan is Taal en Communicatie zeker iets voor jou.
Public relations is heel belangrijk in een modern bedrijf. Je leert hier verschillende vormen en soorten van communicatie onderscheiden. Daarnaast reflecteer je over je eigen communicatiestijl en die van anderen. Je stelt communicatieplannen op voor verschillende projecten. Verder ga je aan de slag met verschillende kanalen zoals sociale media en ontwikkel je communicatieproducten in verschillende grafische programma’s.
En wat na je studies?
In de 3de graad kan je doorstromen naar:
- Taal en Communicatie.
Nadien kan je deze studies in het hoger onderwijs aanvatten:
- Richtingen binnen het domein van de Sociale en de Communicatieweten-schappen;
- binnen het domein van de Journalistiek, het Communicatie- en Office Management, de Media en Entertainment Business.