maandag 24 juni 2024

Schakeltraject na OKAN (SNO)

Waarom

De voorbije jaren stelden we vast dat een overstap vanuit het onthaalonderwijs voor anderstalige nieuwkomers naar het regulier secundair onderwijs voor heel wat leerlingen niet (altijd) vlot verliep.

In ons schakeltraject willen we bepaalde leerlingen klaarstomen voor een overstap naar het regulier secundair onderwijs.

Wie

Het schakeltraject op de campus HF richt zich op jongere leerlingen, die na het traject kunnen doorstromen naar de 1ste graad A- of B-stroom. Deze leerlingen zijn geschoold in het thuisland, hebben een hoog leertempo en tonen een grote motivatie.

Samengevat: in het schakeltraject zitten

     
  • leerlingen van het geboortejaar 2011 of 2012;
  •  
  • leerlingen die doorstromen naar 1 A, 2 A of 2 B (opstroomoptie);
  •  
  • geschoolde leerlingen die sterk gemotiveerd zijn en snel leren.

Hoe

In het schakeltraject bieden we een gevarieerd lessenpakket aan, dat sterk inzet op het vergroten van de algemene kennis, het verwerven van leerstrategie├źn en het uitbreiden van de schooltaal. De leerkrachten bieden intensieve taalondersteuning aan. De evaluatie verloopt sterk formatief.

Het leerkrachtenteam bestaat uit OKAN-leerkrachten en leerkrachten uit het regulier secundair onderwijs. Op die manier wordt echt de brug gemaakt of geschakeld tussen OKAN en het regulier onderwijs.

Wat

In totaal worden er 32 lesuren ingericht. Meer informatie hierover vind je in de lessentabel.

Sommige vakken / uren volgen de schakeltrajectleerlingen samen met de leerlingen in 1 A op de campus.

onder

 

Home