maandag 18 januari 2021

1ste graad B stroom

Eerste graad B-stroom = schakeltraject

Het kan zijn dat je het in de basisschool wat moeilijk hebt met bepaalde vakken. Als je hierdoor geen getuigschrift hebt gehaald en je wordt 12 jaar voor 31 december, kan je bij ons instappen in een schakeltraject.

Wij leren je ontdekken waar je interesses liggen en we gaan op stap om die te ontwikkelen (verdieping).

We bekijken samen met jou waar je wat achterstand hebt opgelopen in de basisschool en zorgen dat je hierin wordt bijgewerkt (remediëring).

Elke leerling wordt met de gepaste prikkels ondersteund of uitgedaagd. Naar school gaan wordt op deze manier veel aangenamer.

Een pakket op maat in 1 B

Een degelijke algemene vorming vinden wij als school heel belangrijk. Op basis van jouw rapport uit de basisschool bekijken we of je per week 2 uur extra Nederlands krijgt of 2 uur extra wiskunde. Afhankelijk van je vorderingen kan dat in de loop van het jaar veranderen.

Ben je eerder praktisch aangelegd of eerder creatief? Je mag zelf kiezen of je 2 uur extra Techniek volgt of 2 uur extra Beeld.

Wat leer je in 2 B?

Na het eerste jaar helpen we verder uitzoeken waar je interesses liggen binnen een opleiding die gericht is op de arbeidsmarkt.

Je gaat je verder verdiepen in enkele specifieke vakken die je interesseren. Verder helpen je bij te werken bij zaken die je nog niet zo goed beheerst.

Wat zijn basisopties in 2 B?

Met de basisopties willen we je het mogelijk maken een bewuste en doordachte keuze te maken in je verdere schoolcarrière. Je kan hierdoor in de loop van het jaar ontdekken in welke richting je verder wilt evolueren. Je bent in het 3de jaar niet verplicht een studierichting te kiezen die aansluit bij een basisoptie.

Welke basisopties bieden we aan in 2 B?

Economie en organisatie

In deze basisoptie leer je hoe je als consument keuzes kan maken in de maatschappij waarbij duurzaamheid, ecologie en solidariteit een rol spelen.

Je ontdekt hoe een onderneming werkt in een wereld die steeds sneller ontwikkelt en digitaliseert. Vooral de sectoren logistiek en verkoop komen aan bod.

Je ontwikkelt heel wat digitale, sociale en communicatieve vaardigheden. Je leert hoe je ICT concreet kan toepassen.

Maatschappij en welzijn

Hier vertrekken we van verschillende interessegebieden:

  • lichaam: zorg voor het uiterlijke en innerlijke van de mens (gezondheid, hygiëne, haar en huid, …)
  • lifestyle: zorg voor woon- en leefomgeving (interieur en sfeerschepping, gastvrijheid en gastronomie), mode, trends (kapsels, schoonheid, kledij)
  • voeding: gerechten, hygiëne, samen eten en etiquette, …>/li>

Je kiest voor een richting uit het beroepsonderwijs

De definitieve keuze voor een bepaalde BSO-studierichting gebeurt pas bij het begin van de tweede graad. Je kunt in het derde jaar nog een studierichting kiezen die niet aansluit bij je beroepenveld van het tweede jaar.

  • Op het einde van de tweede en de derde graad krijg je telkens een getuigschrift.
  • In het zesde jaar wordt je beroepskennis ook getoetst in een geïntegreerde proef. Je zesde jaar kan dus de afsluiting van je studies vormen.
  • Je kan ook verder studeren in een zevende jaar. In dit specialisatiejaar behaal je het diploma secundair onderwijs.

Kledijvoorschriften B-stroom

Deze vindt u terug op onze pagina met praktische informatie


Lessentabel 1 B
Lessentabel 2 B

onder

 

Home