woensdag 19 juni 2024

Bedrijf en organisatie

Droom je ervan ooit je eigen bedrijf op te richten, maar weet je niet hoe je eraan moet beginnen? In deze studierichting bestudeer je alle structuren binnen een bedrijf en hoe ze exact werken. Je leert de verschillende afdelingen kennen en kijkt hoe de wisselwerkingen een bedrijf groot maken.

Je leert alles over de verschillende markten en de harde concurrentiestrijd. Je bekijkt ook de rechten en plichten van werknemers in een juridische context.

Je leert hoe je een startersidee perfect pitcht en hoe je je ICT-vaardigheden gebruikt om data te verzamelen en te verwerken tot leesbare informatie.

Zit je vol ideeën voor een originele start-up? Dan is deze studierichting helemaal iets voor jou!

Toelichting vakken 2de graad

Zoals je in het lessenrooster ziet, ben je veel bezig zijn met bedrijfseconomie. Laat je hierdoor niet afschrikken. In deze lessen leer je veel meer dan enkel economie. Bedrijfskunde, marketing, sales, logistiek en transport zijn maar enkele onderdelen waarin je je zal verdiepen.

Je leert veel bij over producenten, producten en consumenten. Je onderzoekt bijvoorbeeld het keuzeprobleem van de consumenten en analyseert hun keuzegedrag.

Natuurlijk zijn er ook technische zaken zoals het boekhouden en het financieel beheer dat je goed onder de knie moet krijgen. Net zoals het commercieel beheer en de prijs-strategieën die bedrijven hanteren.

Bovendien zijn personeelsmanagement en human resources belangrijk binnen een bedrijf en daarom komt dit eveneens uitgebreid aan bod.

ICT of informatietechnologie wordt geïntegreerd in het vak bedrijfseconomie.

Naast bedrijfseconomie spelen de talen een belangrijke rol in deze studierichting.

Wiskunde wordt verstrekt met één uur uit het complementair gedeelte. Wiskunde en boekhouden zijn onlosmakelijk verbonden. Ook financiële algebra heeft zijn plaats binnen Bedrijf en Organisatie.

En wat na je studies?

In de 3de graad kan je doorstromen naar één van de volgende studierichtingen:

  • Bedrijfsorganisatie;
  • Commerciële Organisatie;
  • Internationale Handel en Logistiek.

Nadien kan je volgende studies in het hoger onderwijs aanvatten binnen het domein Handelswetenschappen / Bedrijfskunde en Sociale Wetenschappen: Bedrijfs-, Business of Communicatiemanagement, Office Management, enzovoort.

lessentabel Bedrijf en Organisatie (II)

onder

 

Home