zondag 14 april 2024

Office & Retail

Beroepsafdelingen

Deze studierichtingen willen je in de eerste plaats een beroep aanleren en je voorbereiden op de overstap naar het beroepsleven. Op het einde van de tweede en de derde graad krijg je telkens een getuigschrift.

In het zesde jaar wordt je beroepskennis ook getoetst in een geïntegreerde proef. Je zesde jaar kan dus de afsluiting van je studies vormen.

Je kan ook verder studeren in een zevende jaar. In dit specialisatiejaar behaal je het diploma secundair onderwijs.

NIEUW: OFFICE & RETAIL

De studierichting Kantoor werd vanaf schooljaar 2013-2014 grondig hervormd. De hervorming startte in het 3de jaar en in het 5de jaar. Vanaf schooljaar 2014-2015 wordt de hervorming verdergezet in het in het 4de en 6de jaar. De nadruk komt vooral te liggen op het ontwikkelen van competenties. Dit wil zeggen dat de leerlingen heel concreet allerlei handelingen en vaardigheden leren die ze als administratief medewerker in een bedrijf nodig hebben.

In deze vernieuwde studierichting krijg je dus een zeer praktijk- en bedrijfsgerichte vorming. Je wordt er opgeleid tot bekwame en nauwgezette bediende in de sector van handel en diensten. Een administratieve vorming wordt gecombineerd met toegepaste informatica en een bijzondere aandacht voor talen. Correct schrijven in het Nederlands is een belangrijk aandachtspunt. Vanaf het 5de jaar bieden we de module retailmedewerker aan als aanvulling op de basismodule administratief medewerker.

De stages in bedrijven tijdens het 5de en 6de jaar brengen de leerlingen in contact met de realiteit van de tewerkstelling.

onder

 

Home