zaterdag 23 januari 2021

7 Business Support

Wat leer je?

In dit specialisatiejaar leer je binnen het kader van een virtueel kantoor en via stage:

     
 • in uiteenlopende contactsituaties klantgericht handelen en communicatief vlot omgaan met bezoekers, klanten en leveranciers in het Nederlands, Frans en Engels.
 •    
 • binnen een e-businessomgeving klantgericht handelen. Je leert een E-commerce omgeving (web shop) opzetten en beheren. Je leert omgaan met social media in de communicatie met klanten en bezoekers van het bedrijf.
 •    
 • de klantenrelaties, leveranciersrelaties en het voorraadbeheer duurzaam opvolgen met behulp van geïntegreerde software. Je verwerft inzicht in de bedrijfsprocessen binnen een onderneming met behulp van ERP-software.
 •    
 • gevorderde ICT-vaardigheden geïntegreerd toe te passen.
 •    
 • werken in team.
 •  

Hoe verloopt het leerproces?

Je krijgt een vorming tot kantoorbediende voor uitvoerend administratief werk. Het geheel omvat specialisaties in 3 domeinen: buroticatoepassingen, specifieke en zakelijke communicatie en gerichte praktijkervaringen via stages in geautomatiseerde kantoren van bedrijven, instellingen en organisaties.

Bij de talen leer je hoe je kan functioneren in voorspelbare beroepssituaties op een onthaaldienst, bij verkoop of dienstverlening en als lid van de administratie. Daarnaast oefen je de algemene omgangstaal zodat je kan steunen op een vreemde taal (Frans of Engels).

Tijdens de stage kan je ervaring opdoen in verband met administratie, boekhouden, handelsdocumenten, secretariaat, correspondentie, tekstverwerking, bestandsbeheer, ...

Na 2 succesvolle projecten van buitenlandse stages in Londen is er ook de volgende 2 jaren de mogelijkheid een buitenlandse stage te lopen dankzij de financiële steun van de Europese Commissie. Gedurende 2 weken zal je leven en werken in de historische hoofdstad van Ierland, Dublin. Twee leerkrachten gaan mee als begeleiders zodat je altijd met vragen bij een vertrouweling terecht kan.

Wie kan starten in 7BS?

Deze studierichting is uiteraard toegankelijk voor zowel jongens als meisjes.

Het zevende specialisatiejaar is toegankelijk voor leerlingen die met succes het zesde jaar Office of Retail beëindigd hebben, maar ook voor leerlingen die al een diploma secundair onderwijs behaald hebben. Je kunt dus vanuit verschillende andere richtingen naar 7 Business Support, al zal de toelatingsklassenraad eerst een oordeel vellen.

Erasmus+

Wat na deze studierichting?

Als afgestudeerde van 7 Business Support krijg je het diploma van secundair onderwijs of het studiegetuigschrift (voor leerlingen die reeds in het bezit zijn van het diploma secundair onderwijs).

Je bent nu klaar voor een commercieel-administratieve loopbaan in overheidsdiensten, het bedrijfsleven of de dienstensector. Je kan daar terecht als onthaalbediende, receptionist, administratief medewerker, commercieel medewerker, magazijnbediende, ...

Met het diploma secundair onderwijs kan je ook verder studeren in een HBO5-opleiding Marketing, Boekhouden, Meertaling secretariaat en Winkelmanagement. Je kan eventueel nog een zevende specialisatiejaar TSO volgen, zoals Administratie Vrije Beroepen, Immobiliënbeheer, Internationaal Transport en Goederenverzekering, KMO-administratie en Medico-sociale Administratie.


Lessentabel 7 Business Support

 

onder

 

Home