donderdag 19 mei 2022

Schakeltraject WilFam

Vanaf 01 september 2022 starten we met een schakeltraject op de campus Heilige Familie. Wil je hierover meer weten, lees dan snel verder.

Het schakeltraject vormt een brug tussen de onthaalklas voor anderstalige nieuwkomers en het reguliere onderwijs.

WAAROM
De voorbije jaren stelden we vast dat een overstap van het onthaalonderwijs voor anderstalige nieuwkomers naar het regulier secundair onderwijs voor heel wat leerlingen niet (altijd) vlot verliep.
In ons schakeltraject willen we bepaalde (zie bij WIE) leerlingen klaarstomen (zie bij HOE) voor een overstap naar het gewoon voltijds secundair onderwijs (zie bij WAT).

WIE
Het schakeltraject op de campus HF richt zich op jongere leerlingen, die na het traject kunnen doorstromen naar de 1ste graad A- of B-stroom. Deze leerlingen zijn geschoold vanuit het thuisland, hebben een hoog leertempo en tonen een grote motivatie.

HOE
In het schakeltraject bieden we een gevarieerd lessenpakket aan, dat sterk inzet op het vergroten van de algemene kennis, het verwerven van leerstrategie├źn en het aanleren van schooltaalwoorden. De leerkrachten bieden intensieve taalondersteuning aan. De evaluatie verloopt sterk formatief.
Het leerkrachtenteam bestaat uit OKAN-leraars en leraars uit het gewoon voltijds secundair onderwijs. Op die manier wordt echt de brug gemaakt of geschakeld tussen OKAN en het regulier onderwijs.

WAT
De leerlingen volgen 32 uren les. Meestal in hun eigen (schakel)klas; een aantal uren volgen zij met de andere leerlingen van de 1ste graad.


woensdag 20 april 2022

onder

 

Home