vrijdag 10 juli 2020

gsm-inzamelactie

Helpen jullie ons om zo veel mogelijk mobiele telefoons in te zamelen?

Onze school neemt deel aan een gsm-inzamelactie (klik hier voor de affiche) . Deze actie wordt in de Vlaamse scholen georganiseerd door GoodPlanet Belgium, in samenwerking met Proximus.

Waarom inzamelen?
Wist je dat wereldwijd slechts 1 tot 2% van alle gsm’s gerecycleerd wordt?
Deze toestellen zitten echter nog boordevol waardevolle grondstoffen. Met deze actie willen we vermijden dat ongebruikte toestellen ergens blijven liggen in een lade, of erger, in de gewone vuilbak belanden.

Waarom op school?
95% van de Europese jongeren heeft een gsm of smartphone, maar de gemiddelde gebruiksduur bedraagt slechts 1 jaar.
Door actief deel te nemen aan dit project ontdekken onze leerlingen het belang van preventie, hergebruik en een juiste verwerking van elektronisch afval.

Waarom zoveel mogelijk?
Hoe meer toestellen we inzamelen:
 hoe minder grondstoffen we verkwisten. Indien de toestellen niet meer geschikt zijn voor hergebruik worden ze immers op een hoogwaardige manier gerecycleerd.
 hoe groter de beloning die wij als school krijgen. Voor de geleverde inzet kunnen we immers kiezen uit kwalitatieve tablets, desktops of laptops. Deze toestellen zijn volledig opgefrist en krijgen op onze school een tweede leven.  Zo kunnen we onze onderwijsinfrastructuur verder uitbouwen, wat onze leerlingen ten goede zal komen.


Meer weten over de levenscyclus van een gsm? Kijk eens op http://www.goodplanet.be/gsm

Alvast bedankt voor jullie deelname !

maandag 02 december 2019

onder

 

Home