zondag 14 april 2024

Woont God in de Driekoningenstraat?

Aya Bourtal, Prabhnoor Singh, Sumaya Hassan Dubed en Sevim Cil bezochten The Redeemed Christian Church of God in de Driekoningenstraat in Berchem.

Die kerk is de grootste kerk van hun gemeenschap in heel België. Daar mochten we de leden van de kerk interviewen. Ze zingen, bidden en lezen de bijbel allemaal samen. In deze kerk zijn er ongeveer 300 mensen die zeker naar de kerk komen.


Zondag rond 13.00 uur gingen wij naar de kerk om een paar mensen te interviewen. Later mochten we hen filmen en vragen stellen. De kerk bestaat al sinds 2000. De oprichter van de kerk is Josiah Olufemi Akindavomi.

Het belangrijkste in het leven voor de leden is dat ze het paradijs behalen. Ook al ben je geen christen, de eerste stap is altijd om God te leren kennen en leven, bidden en het heilige boek lezen. De leden komen elke zondag daar samen om te bidden. Ze hebben verschillende programma’s. Ze beginnen met een ochtendgebed en er is ook nog een zondagsschool, waar ze de bijbel lezen.

In de kerk hebben ze niet echt een dresscode maar je moet wel “modest” aankleden. Hun pastoor Michael is de verantwoordelijke van de kerk. Hij zorgt ervoor dat iedereen zich goed voelt en geeft ook advies. Hij zorgt voor het gebouw. Er zijn verschillende activiteiten. Die zijn niet altijd dezelfde. Het hangt er ook van af welk seizoen het is. De leden van de kerk delen vaak flyers uit om mensen te informeren over wat ze doen tijdens de vieringen. Het doel is om mensen het geloof te laten zien en hen God te leren kennen.


Aya Bourtal, Prabhnoor Singh, Sumaya Hassan Dubed, Sevim Cil

zondag 26 juni 2022

onder

 

Home