maandag 24 januari 2022

Wake up, shake up, start up

5 Office stapte dit jaar in het pilootproject Wake up, shake up, start up van Goodplanet Belgium.
GoodPlanet, de Kringwinkel Antwerpen, Junior Argonauts en Unizo sloegen de handen in elkaar om jongeren anders te doen kijken naar de kleren die ze dragen.

In de 3 contactmomenten namen ze de leerlingen mee in een duurzaam verhaal van grondstoffen, textiel, mode, tweedehandswinkels, innovatie, ondernemerschap en circulaire economie.
In het eerste deel stonden we stil bij onze rol als consument.
Voor het tweede gedeelte brachten we een bezoek aan de textielafdeling van de Kringloopwinkel. We mochten een kijkje achter de schermen nemen om te zien hoe het eraan toe ging.
Bij het derde deel gingen we echt aan de slag en bedacht ieder groepje zijn eigen idee. We namen filmpjes op en zonden die in. Nooit gedacht dat we zouden winnen… tot we een mailtje kregen dat we met één van onze groepjes bij de 5 winnaars waren!
Samen met mevrouw Van Ooyen vergaderden we met Karolien van Junior Argonauts om te praten over de verdere uitwerking van ons circulair idee.
De Junior Argonauts nemen ons hierbij onder hun vleugels. In schooljaar 2019-2020 werpen we een blik achter de schermen van JBC en leggen we ons projectidee aan JBC voor. Spannend!
Ben je benieuwd wat ons idee is? Bekijk hier ons filmpje
https://photos.google.com/share/AF1QipOH2hOFCIfDkc5kR__JoE_yuZrS9NuKfQRQH3pyWBU5mw-vHgqyMkZ9k_24GTyIeA/photo/AF1QipOB5i2eTg7bbpE9HrwdSoZPLn5k1Dkp53QtScNp?key=UmIxR0FGdjUtQXFRdEUzVnZOSWlXWFFERE93N3l3

Kübra, Efsane, Yagmur en Liridon

maandag 01 juli 2019

onder

 

Home