zondag 14 juli 2024

Verkiezingen 2024

In het vak Projecten kregen de leerlingen van het 5de jaar info over de verschillende politieke partijen en hun programma.

In ons pedagogisch project staat er dit:

WilFam is een school met een open blik op de wereld. Een bekwaam, gemotiveerd en ge├źngageerd team is ervan overtuigd dat onderwijs niet alleen in de klas, maar ook buiten de schoolmuren gebeurt. Daarnaast wil dit team de haar toevertrouwde leerlingen vormen tot kritische en ge├źngageerde jongvolwassenen. Lessen, stages, projecten, uitstappen en andere activiteiten maken deel uit van het vormingspakket.

Met de verkiezingen in aantocht voegden we de daad bij het woord.

In het vak Projecten kregen de leerlingen van het 5de jaar info over de verschillende politieke partijen en hun programma. Deze lessenreeks werd op donderdag 06 juni 2024 afgesloten met een debat tussen vertegenwoordigers van deze 7 partijen (in alfabetische volgorde): Meyrem Almaci (Groen), Pieter De Cock (CD&V), Peter De Roover (N-VA), Willem-Frederik Schiltz (Open VLD), Oskar Seuntjens (Vooruit), Ben Van Duppen (PvdA), William Van Kerckhoven (Vlaams Belang). Drie dagen voor de effectieve verkiezingen kregen onze leerlingen op deze manier antwoorden op hun vragen en brengen ze hopelijk op zondag 09/06/2024 een doordachte stem uit.


Hieronder het verkiezingsmagazine, gemaakt door de leerlingen van 5 T&C tijdens de lessen PR, en enkele foto’s van tijdens het debat.

figfigfigfig

 

donderdag 06 juni 2024

onder

 

Home