zondag 14 april 2024

Uitstap Atomium 3de graad Campus St.Willebrord

Brussels from the sky
De derde graad van Campus Willebrord trok gisteren naar het Atomium in Brussel. Het Atomium behoorde tot de wereldtentoonstelling van 1958.

Het Atomium is een monument in het Heizelpark in Brussel. Het is een stalen constructie die bestaat uit negen bollen met elk een diameter van 18 meter. De bollen vormen samen het kubisch ruimtelijk gecentreerde kristalstructuur van ijzer, 165 miljard maal vergroot.
Normaalgezien moest het, net als de Eifeltoren in Parijs, afgebroken worden na de tentoonstelling maar omdat dit monument zo populair werd, is het blijven staan. Al snel werd het, net als Manneken Pis, het symbool van Brussel.

We bezochten dus de 9 bollen. Eerst trokken we met de lift naar de hoogste bol waar we een mooi uitzicht hadden over Brussel. Bij mooi weer kan je zelfs Antwerpen zien. Helaas goot het regen dus ons zicht bleef beperkt.
Terug beneden bezochten we via de roltrap en trap de andere bollen. In elke bol was een kleine tentoonstelling. Vooral de lichtinstallaties bevielen onze leerlingen.
Na wat perikelen met de tramtickets arriveerden we vrij laat in het centrum van Brussel. Eindelijk was het tijd voor de lunch. Iedereen had grote honger.
We konden jammer genoeg geen trein later nemen want anders hadden we nog wat meer tijd willen doorbrengen op de Grote Markt en in de galerij.
Herinneringen aan deze uitstap vind je op deze link: http://bit.ly/3WtbHA8

woensdag 21 december 2022

onder

 

Home