donderdag 21 februari 2019

Uberpuber

Laatste voorstelling van het toneelstuk Uberpuber.

Na ‘What Does Facebook Say?’ vorig schooljaar, speelden een tiental leerlingen van 5 en 6 ASO - in het kader van het vak seminarie - enkele voorstellingen van het stuk ‘Uberpuber’.
Drie voorstellingen voor leerlingen van de eigen school en drie voorstellingen voor buitenstaanders, op donderdag 28, vrijdag 29 en zaterdag 30 januari 2016.

Uberpuber: zoals het woord zelf zegt, belicht dit stuk de problemen, die pubers ondervinden: met hun ouders, met de school, met hun vrienden en met de maatschappij in het algemeen.
Knap op het podium gebracht! Maar ook in de lijnbus, die de groep acteurs en toeschouwers bracht langs het Middelheimziekenhuis (thema tienerzwangerschap), langs het ‘tunneltje’ (verliefdheid en trouw) en langs Deurne-Luchthaven (vlucht uit de realiteit, feesten op Mallorca).
Centrale thema was een gijzeling van de volwassenen (= toeschouwers) door de Uberpubers.
Klinkt dit nu wat verwarrend? Dat kan. Maar voor wie er bij was, viel alles - naar het einde van het stuk toe - als puzzelstukken in elkaar.

Een dikke proficiat voor de leerling-acteurs van 5 en 6 ASO! Ook voor de technici en supporters uit deze klassen.
Nog een grotere pluim voor de regisseurs: Wim Bouchery en Tom De Coninck. Tevens een pluim voor ‘helpers’ Leda Coraj en Kathy Withaegels.

‘What Does Facebook Say?’ en ‘Uberpuber’ gemist? Geen nood, denk ik, er komt zeker een (ooit) een nieuw stuk.
Hou onze website in de gaten.

figfigfigfigfigfigfigfigfigfig

zaterdag 30 januari 2016

onder

 

Home