dinsdag 22 mei 2018

teambuildingdag in De Mosten

Op maandag 15 september 2014 trokken de leerlingen van het tweede jaar naar het recreatiedomein De Mosten om er een teambuilding- en avonturendag mee te maken. De verhalen van de leerlingen lees je hieronder (klik op de pijl).

Maandag vijftien september waren we om acht uur ‘s morgens vertrokken naar De Mosten. Met alle leerlingen van het tweede jaar en enkele leerkrachten van onze school (Mr. Ven, Mevr. Somers en Mevr. Dewulf). We waren ongeveer drie kwartier onderweg met de bus. Toen we aankwamen werden we eerst in vier groepen verdeeld (A,B,C en D). Na de verdeling moesten we ons omkleden omdat we activiteiten gingen doen in het water. (stukje uit de schrijfopdracht van Kubilay, Ozan en Bilal)

Tonsurfen en Kanorace
De eerste activiteit waarmee wij begonnen, was tonsurfen. In deze proef ging alles over teamwork. De ingredi?nten van deze proef waren tonnen, ladders, surfplanken en veel water. Iemand moest water brengen via de tonnen en dat water naar de andere leerlingen brengen, die een lange buis met water moesten vullen.
In deze wedstrijd met 4 boten moest elk team zo snel mogelijk de vijver over varen en terugkomen. Dit zorgde natuurlijk ook voor grappige momenten.
Run&Bike en Bouwvakkersrace
Bij Run&Bike moesten de lopers en de fietsers door een gegeven weg lopen en fietsen. Alles ging over snelheid bij deze proef, want het team die het meest liep en fietste was de winnaar.
In de bouwvakkersrace moest elk team zoveel mogelijk planken transporteren met behulp van een kruiwagen en skilatten. Met de planken moesten wij een zo hoog mogelijke toren te bouwen. De hoogste toren won!
Waterpijp en Boogschieten
Bij de waterpijp moesten wij met behulp van een grote plank water naar de grote emmer brengen. Dan moesten wij de pijpbuizen met elkaar verbinden, zodat het water tot het einde geraakte.
Het boogschieten was moeilijk voor sommigen, maar wel leuk. Bij het boogschieten moesten wij van korte afstand naar vaste doelen schieten. Het team dat het meeste punten had, was gewonnen.
(stukje uit de schrijfopdracht van Luar, Akan en Maciej)

Op het einde konden de leerlingen dankzij het mooie weer in de rivier spelen en dat was het leukste! We vonden de dag in De Mosten heel interessant. Het was echt heel belangrijk om aan sport te doen zodat de nieuwe klasgenoten elkaar beter konden leren kennen. Met een heerlijk gevoel gingen we om half vier naar huis. We zouden graag volgend jaar nog eens De Mosten bezoeken! (stukje uit de schrijfopdracht van Nastia en Veronika)

maandag 15 september 2014

onder

 

Home