dinsdag 24 april 2018

Seminarie Verkiezingen 2014

Begin januari is voor een aantal leerlingen van 5 en 6 ASO het seminarie geschiedenis van start gegaan, waarin ze een project rond de verkiezingen uitwerken.

Na enkele weken van politieke verdieping en een bezoek aan het Vlaams Parlement (inclusief een ontmoeting met Vlaams parlementslid Koen Van den heuvel) startte dit project in de vorm van een rollenspel. Elke leerling werd door het lot een Vlaamse politieke partij toegewezen.

Partijstandpunten en verkiezingsprogramma?s werden uitgewerkt. Ook woonden twee moedige leerlingen op vrijwillige basis het kopstukkendebat van Knack in Antwerpen (27 maart) bij, wat ze naar eigen zeggen erg boeiend vonden.

Op maandag 30 april start de (hopelijk spetterende) campagne, waarbij tijdens de pauzes het kiespubliek (4de, 5de en 6de jaar) zal moeten overtuigd worden. Halverwege mei vinden uiteindelijk de verkiezingen plaats. Zoals tijdens de echte verkiezingen heeft elke leerling een oproepingsbrief op zak en is er opkomstplicht. De vorming van een nieuwe Vlaamse regering moet in juni het hele project afsluiten.

Tot slot stellen we nog even de kandidaten voor:
Jasin El Jalti (CD&V)
Naomie Eya Tamundele (Vlaams Belang)
Sara Garcia Garrote (PVDA)
Richa Gurung (Groen)
Yesim Makine (Open VLD)
Canan Poyraz (sp.a)
Yuliya Tkachenka (LDD)
Yasmina Yakhlaf (N-VA)

We wensen hen veel succes met hun campagne!

figfig

 

woensdag 30 april 2014

AlgemeenASOOndernemendTSOHome

onder

 

Home