zaterdag 23 maart 2019

Schrijfprijs Nt2 2017-2018

Aksana Sanavandi, de jongste genomineerde ooit van de Schrijfprijs Nt2 2017-2018, met als thema: Ver weg, dichtbij

Voor de tweede keer op rij namen een aantal van onze OkAN-leerlingen deel aan de vierde editie van de Schrijfprijs Nt2. Zeven leerlingen van onze school dienden een tekst in. Maar liefst 462 deelnemers uit Vlaanderen en Nederland namen deel aan de Schrijfprijs Nt2.

Aksana werd genomineerd en uitgenodigd op een feestelijke middag in Antwerpen. Op vrijdag 18 mei 2018 woonde ze samen met haar ouders, een leerkracht en de andere 46 genomineerden de prijsuitreiking bij.
Na de prijsuitreiking werd de zaal op zijn kop gezet door een geanimeerde en interactieve show “De Nederlandse Taalshow”. Aksana wist door haar speelse en waardige deelname aan de show, een glimlach op onze gezichten te toveren. Genieten was dat!

Tot slot kregen de genomineerden het boekje “Ver weg, dichtbij” overhandigd. Een mooi uitgegeven boekje waarin niet alleen de vier winnende teksten te vinden zijn, maar tevens alle andere genomineerde teksten. 

Het doel van de schrijfprijs is “volwassen en jeugdige Nt2-leerders te stimuleren om hun nieuwe taal op een creatieve taal te gebruiken”. Bastienne Tholen zei het treffend: “De gedichten en de verhalen van schrijvers uit alle windstreken waren soms vindingrijk, soms heel eenvoudig en soms heel indrukwekkend”.

Aksana, voor ons was jij alvast een winnaar. Jij was ontroerend door je eenvoud! Proficiat!
(klik hier om haar inzending te lezen)

Om het met de woorden van de papa van Aksana te zeggen: “Dank je wel, Aksana om ons dit feestelijk moment te geven”.

Aan alle deelnemers: fijn dat jullie hebben deelgenomen!

figfigfigfigfigfigfigfigfig

 

vrijdag 18 mei 2018

AlgemeenFotoalbumOKANHome

onder

 

Home