zondag 27 mei 2018

schoolvoorstelling ‘Dienst Bevolking’ van Bad van Marie

Op vrijdag 11 oktober brachten onze derdejaars een bezoek aan de schoolvoorstelling ‘Dienst bevolking’ van Bad van Marie

Inass Amraoui (3 STW) en mevrouw Pieters maakten voor ons een kort verslagje.

Op vrijdag 11 oktober brachten we een bezoekje aan het stadskantoor Permeke in Antwerpen. We dachten dat we een hele namiddag een rondleiding zouden krijgen en waren niet echt enthousiast.
Bij onze aankomst vertelde onze gids wat ons te wachten stond. Op het gelijkvloers werd het ons duidelijk voor welke zaken je terecht kan op de Dienst Bevolking. Toen gingen we naar de eerste verdieping, waar de moeilijke dossiers behandeld worden.  Gaandeweg kregen we door dat de drie werknemers die daar ‘werkten’ , acteurs waren.
Op een grappige manier werd ons duidelijk gemaakt dat administratie soms hopeloos ingewikkeld is en dat er vaak enkel rekening wordt gehouden met formulieren en niet met de mensen die deze formulieren nodig hebben. Zo kwam ?een klant? om een adres vragen van een vriendin , maar die eenvoudige vraag groeide uit tot een onoplosbaar probleem
De voorstelling eindigde met liedjes,  acrobatie en goocheltrucjes op het De Coninckplein. De sfeer zat er goed in! Het was een leuke namiddag vol verrassingen .

 

woensdag 27 november 2013

onder

 

Home