zondag 14 april 2024

Respectdag op campus HF

Lees hier enkele korte verslagen van onze leerlingen.

Verslag 6 STW
Op 09 januari 2019 organiseerde onze school een respectmiddag. Dit hield in dat de leerlingen van het vijfde en zesde middelbaar een halve dag rond thema’s werken die met respect te maken hadden. Dit jaar werd OkAN er ook bij betrokken. Leerlingen van het zesde middelbaar legden aan de leerlingen van OkAN ‘Rots&Water’ en ‘macramé’ uit. 6 STW hielp met het maken van de macramé. Iedereen knutselde aan het eind van de dag een poppetje van touw. Al deze poppetjes werden dan de volgende dag aan elkaar verbonden. Dit stond symbool voor samenhorigheid, één van de basisstenen voor respect. Het was een aangename dag en het was leuk om het eindresultaat van macramé te zien. Ook vonden de OkAN-klassen het een rustige en plezierige opdracht en maakte niemand met tegenzin een poppetje. Zo konden we er met z’n allen een échte respectmiddag van maken.
- Sarah Van Gorp

Verslag 6 TSO
Campus Heilige Familie hield op woensdag 09 januari 2019 een respectdag, tijdens de laatste twee lesuren.
Elke klas kreeg een opdracht die met respect te maken had. Zo kregen de leerlingen uit het zesde jaar de verantwoordelijkheid om zelf een activiteit voor te bereiden en uit te voeren bij de onthaalklassen. 6 Com kreeg de opdracht om ‘Rots&Water’ te begeleiden, terwijl 6 STW macramépoppetjes maakte.
De school sloot de respectdag af door met alle leerlingen het woord ‘RESPECT’ te vormen op de speelplaats. Nadien presenteerde de directeur ook de nieuwe APP-leden van de school van dit schooljaar. Dit is een antipestgroep, waaraan je vrijwillig mag deelnemen.

Verslag OkAN
Op de respectdag werkten wij in groep, er waren in totaal acht groepen. Wij waren in de refter, waar wij Rots&Water hebben gedaan. Sommige leerlingen vonden het heel leuk. Toen hebben wij tikkertje gespeel, vond ik het ook heel leuk. Daarna zaten wij in A0.10 en hebben wij een kleine pop gemaakt. Het was heel moeilijk in het begin, maar dan snapte ik het op het einde. Tegen het laatste van de dag verzamelde heel de school op de speelplaats, wij probeerden het woord respect te maken. Wanneer de bel ging, mochten we naar huis gaan.
- Russl

Verslagen 1ModA/1ModB
Enkele quotes van leerlingen:
- Het was leuk om in de eigen klas film te zien.
- Het was tof om allemaal samen in één letter op de speelplaats te staan.
- Ik begrijp nu wat pesten echt is.
- De armbandjes die werden uitgedeeld, zijn cool!

figfigfigfigfig

 

woensdag 09 januari 2019

onder

 

Home