dinsdag 22 mei 2018

Respect?? Respect!!

Op maandag 8 oktober zorgden de leerlingen van 6 STW voor een leerrijke en speelse namiddag voor de leerlingen van de zesde klas van de basisschool Heilige Familie rond het thema: ?respect voor andere culturen?.

Tijdens de voorbereiding staken ze de koppen bij elkaar en werd er gekozen voor een rode draad doorheen de namiddag: het tekort aan water in sommige delen van de wereld.
Gedurende de activiteiten konden de leerlingen ?water? verdienen en via een parcours overbrengen naar bokalen?
De ene activiteit liet hen kennis maken met verschillende soorten voedsel over de hele wereld. Er werd geproefd (gebakken banaan bleek niet zo populair te zijn ?),  geraden en gezocht naar het land van herkomst. Tijdens de andere activiteit leerden ze hoe ze hun lichaam als muziekinstrument konden gebruiken.  Dit werd een echte sessie ?body percussie?.
Ten slotte werd hun cultuurkennis getest in een aantrekkelijke quiz over voedsel, muziek, dans, religie en het gebrek aan water in de wereld.
Dat de leerlingen van de basisschool enthousiast waren bleek ook uit de evaluatie.  Onze zesdejaars van STW lieten zien dat ze in staat zijn een project zelfstandig en creatief uit te werken!
Een dikke proficiat!
L.Gys, leerkracht STW

figfigfigfigfigfigfigfigfig

woensdag 07 november 2012

onder

 

Home