zaterdag 23 maart 2019

Red Star Line

Op donderdag 16 november 2017 brachten de leerlingen van de 3de graad een bezoek aan het RSL-museum, in het kader van het project migratie.

Op donderdag 16 november brachten de leerlingen van de derde graad een bezoek aan het Red Star Line Museum. Het museum bevindt zich op ‘het Eilandje’ en ligt in de buurt van de dokken. Het gebouw van het museum was vroeger de vertrekplaats van meer dan 2 miljoen emigranten. Zij werden in deze faciliteit gecontroleerd op ziektes, identiteitsbewijs, reismotieven…

Het Red Star Line Museum heeft een uitgebreide collectie beeldmateriaal, verhalen en tastbare bewijzen. Na we onze spullen veilig opgeborgen hadden, begonnen we aan de rondleiding met de gids. We leerden de verhalen kennen en zagen nog oud reismateriaal van die tijd. Vervolgens gingen we de kamer met de maquettes binnen. Daar zagen we hoe groot de Red Star Line schepen in schaal waren met de mens. We kregen een inkijk op het uiterlijk van de oude haven van Antwerpen en de dokken. Aan het eind van de rondleiding konden we onderzoeken of er eventueel familie ooit met de Red Star Line is meegevaren. Al bij al vond iedereen het een boeiend museum. Achteraf konden de leerlingen nog iets eten in de buurt.
(Mats Verheyden - 6 CoM)

fig

 

donderdag 16 november 2017

onder

 

Home