vrijdag 10 juli 2020

prijsuitreiking schrijfprijs NT2 2015-2016

Ontmoeten, hoe mijn wereld veranderde ...

Op 10 juni woonden onze 4 genomineerden Steffi, Belen, Aya en Ihab samen met hun ouders, Juf Els en Juf Hilde de prijsuitreiking bij in het Huis van het Nederlands in Antwerpen.
Bij aankomst op deze feestelijke middag, verbroederden onze leerlingen al snel met andere genomineerden uit België en Nederland.
Tijdens het plechtige gedeelte las de Nederlandse schrijfster en dichter Joke van Leeuwen als juryvoorzitter de namen van de 43 genomineerden, waaronder dus ook onze 4 leerlingen, voor en werden de winnaars bekend gemaakt. Daarna konden we met volle teugen genieten van de geanimeerde gedichten gebracht door het theatergezelschap Fast Forward.
Tot slot kregen de leerlingen ook het boekje “Ontmoeten, hoe mijn wereld veranderde…” overhandigd. Een mooi uitgegeven boekje waarin niet alleen de winnende teksten te vinden zijn, maar tevens de 40 andere genomineerde teksten. 
Proficiat Steffi, Belen, Aya en Ihab jullie hebben hiermee je naam kunnen schrijven onder je eerste Nederlandse publicatie.
Het doel van het project “volwassen en jeugdige NT2-leerders te inspireren en uit te dagen tot vrij en creatief schrijven, waarbij het plezier in het schrijfproces centraal staat” is zeker gehaald.

figfigfigfigfigfig

vrijdag 10 juni 2016

OKANHome

onder

 

Home