zondag 3 juli 2022

PLANKGAS

De leerlingen van 6 HA hebben voor hun eindwerk deelgenomen aan de PLANKGAS-wedstrijd. Dit is een combinatie van een offline + online ondernemingsplan wedstrijd georganiseerd door UNIZO vzw.

Met trots mogen wij meedelen dat dat Denis en Nikolay met hun “Sock Aristrocrat-idee”  de eerste plaats hebben behaald in heel de provincie Antwerpen. Zij ontvangen een award, een cultuurcheque van 100 euro en daarbovenop een certificaat van deelname aan deze wedstrijd.

Denis en Nikolay aan het woord: “We gaan een webwinkel openen waar mensen zich vrij kunnen voelen met hun ideeën. Sokken zijn een belangrijk accessoire. Ze kunnen een saaie outfit heel amusant en aantrekkelijk maken. Milieu zal ook een belangrijk aspect zijn voor ons. De consument kan zelf te werk gaan met zijn eigen foto, symbolen of patroon, maar op onze website staan er ook verschillende modellen en voorbeelden voor mensen die opzoek zijn naar inspiratie.”


Verder hebben Aleyna, Julia en Simge de derde plaats behaald met hun ‘Healthy & Fit” idee.

Aleyna, Julia en Simge aan het woord: “Ons concept is gebaseerd op een gezonde levensstijl. We gaan een restaurant openen met gezonde voeding zoals slaatjes, smoothie bowls die je zelf kan versieren, gezonde drankjes die je zelf kan persen… Je kan het eten ook mee naar huis nemen. Je moet het eten voor 12.00 uur bestellen, zodat we het op tijd kunnen klaarmaken. We bieden ook verschillende groepsactiviteiten aan zoals yoga, tai-chi, wandelen en zwemmen. Onze doelgroep zijn vrouwen vanaf 18 jaar die een gezonde levensstijl hebben of willen beginnen. Wij verkopen ook onze eigen merk producten zoals bijvoorbeeld onze drankbussen, handdoeken met onze eigen logo daarop.”


Ook Bilal, Rayane en Harouna hebben met hun prachtig idee “bSleepy” de zesde plaats behaald.

Bilal, Rayane en Haroun aan het woord: “Het concept dat we willen introduceren is iets nieuws: een nachtlampje dat verhalen voorleest. Ons nachtlamp bestaat uit een maan met een beertje erop dat zijn avontuurlijke verhaal aan jouw vertelt. Het beertje dat we jullie geven is Billy de beer, hij is ons hoofdpersonage. Ons nachtlamp is zeker uniek en zorgt ervoor dat het verhaal op een creatieve manier wordt vertelt”


Omar heeft ook een mooi concept: “Ik wil een fruitbar openen die de bevolking eraan doet motiveren om meer gezond en vers fruit te eten. Als je op straat loopt zie je veel ongezonde restaurants. Bij de Fruitbar kan men kiezen uit vers fruit die je kunt combineren met chocolade en dergelijke zaken die de moeilijke eters doen verleiden om het toch uit te proberen. Iedereen kan zijn fruitschaal zelf maken of bepaalde fruitsoorten eten met bepaalde wraps. Je kan zowel versgeperste fruit drinken als vers fruit eten.”

Wij zijn ongelooflijk trots op al onze leerlingen van 6 Handel, PROFICIAT!
Als school zijn wij gerustgesteld in de aanstormende generatie van ondernemers.

 

maandag 25 mei 2020

onder

 

Home