zaterdag 19 januari 2019

pesten-dat-kan-niet-prijs 2017

Campus Heilige Familie is laureaat van deze prijs!

Op 17 februari 2017, het begin van de Vlaamse Week tegen Pesten, werden in Brugge de laureaten van de pesten-dat-kan-niet-prijs 2017 bekend gemaakt.
De campus Heilige Familie was één van de tien laureaten. Een delegatie van de school was op 17/02 te gast bij de winnaar van de wedstrijd, het Sint-Andreasinstituut en de Heilig Hartschool in Brugge.
Uit meer dan twintig genomineerde scholen koos een onafhankelijke jury negen laureaten en één winnaar. Zij kregen allemaal een geldprijs en een oorkonde. Hiermee beloont het Vlaams Netwerk tegen Pesten scholen voor hun omgaan met en preventie van pesten op school.
De jury nomineerde de campus Heilige Familie omwille van hun uitgebouwd pestactieplan (met visietekst en stappenplan), voor het opzetten van heel wat preventieve acties om pesten te voorkomen (klassfeer bevorderende activiteiten, uitbouw groene speelplaats, …) en voor het inschakelen van leerlingen als APP-coaches (leerlingen van het 5de en 6de jaar die meehelpen om problemen, ruzietjes en dergelijke op de speelplaats aan te pakken en op te lossen).
Op de campus Heilige Familie is de APP werkzaam. APP staat voor Anti-PestPloeg; een gemotiveerd team van leerkrachten, die het anti-pestbeleid mee vorm geven. De pesten-dat-kan-niet-prijs 2017 is voor hen zowel een beloning voor hun jarenlange inzet als een stimulans om op de ingeslagen weg verder te gaan.

vrijdag 17 februari 2017

onder

 

Home