dinsdag 22 mei 2018

Peace is the future

Op dinsdag 8 september 2014 namen de leerlingen van de derde graad ASO/BSO/TSO deel aan de internationale manifestatie Peace Is the Future, georganiseerd door de Sint-Egidiusgemeenschap.

Honderd jaar na het begin van de Eerste Wereldoorlog organiseerde de gemeenschap van Sant’ Egidio een Internationale Ontmoeting voor de Vrede op 7, 8 en 9 september 2014 in Antwerpen. Vertegenwoordigers van de verschillende wereldgodsdiensten en verschillende politieke verantwoordelijken gingen zoeken naar andere wegen om met conflicten om te gaan. Of beter nog, om conflicten te voorkomen! Onze school was er ook en kreeg de kans om met leerlingen van de derde graad deel te nemen aan conferenties voor jongeren.
De imam Mohamed Ashafa en pastor James Wuye, twee voormalige vijanden die vriendschap sloten en sindsdien ijveren voor vrede en verzoening in Kaduna en elders in het gewelddadige Nigeria, waren boeiende sprekers. In totaal bezochten we 4 symposia waar we in dialoog konden gaan met de sprekers. Het was interessant, leerrijk en prettig om jonge mensen te ontmoeten en vrede te voelen groeien! De muzikale vredesoptocht was het hoogtepunt. Als een vrolijke bende wandelden we van moskee naar synagoge naar hindoetempel enz… Wij beseffen vandaag dat VREDE geen onbereikbare droom is maar werkelijkheid kan worden!!!

maandag 08 september 2014

onder

 

Home