woensdag 10 augustus 2022

Paris, tu étais magnifique !

Na 3 jaar konden we met de 3de graad van Campus Sint-Willebrord éindelijk nog eens op studiereis naar de glamoureuze modestad Parijs.

Na de paasvakantie hadden de leerlingen zeer intens gewerkt aan hun geïntegreerde proef zodat we met een gerust hart op reis konden vertrekken.
Dat gebeurde op 22 mei, vroeg in de ochtend. Met de bus vertrokken we aan Campus Sint-Willebrord richting Parijs. Na een stop en een busrit van ongeveer 5 uren dropte de bus ons in de tuinen van het Louvre, de Tuilerieën. Jammer genoeg begon het net te regenen zodat we al onmiddellijk konden gaan schuilen in plaats van te picknicken aan een mooie fontein. Toch kon de regen onze pret niet bederven want we waren weer ontspannen bij elkaar na een vervelend coronajaar!

Na de lunch werd de groep opgesplitst in 2 groepen. De groep van de modewandeling paste de tocht aan door een bezoek te brengen aan de luxueuze Galeries Lafayette en de winkelstraat. De groep van het Louvre gingen op zoek naar de Mona Lisa en de Venus van Milo of ontdekte Egyptische en Romeinse schatten.
Daarna kwamen we weer samen en trokken we naar de Notre Dame die nog steeds in de stellingen staat en van daaruit naar Centre Pompidou voor een avondmaaltijd. Iedereen kon tevreden en vermoeid in hun bedje ploffen in ons Ibis Hotel Budget la Vilette voor een welverdiende rust!
De tweede dag stond La Défense op het programma en trokken we naar L’Arc du Triomphe. We slenterden heel de Champs Elysées af en bewonderden de vele modewinkels. Aan de Eifeltoren hielden we even halt waarna we samen een pizza gingen eten.
Het boottochtje op de Seine was zeer geslaagd met een mooie zonsondergang en de flikkerende lichtjes van de Eifeltoren.
De derde dag beklommen we de trappen van de Sacre Coeur, flaneerden we rond op Mont Martre en doorkruisten we verder Parijs naar Les Halles. Moe maar voldaan trokken we om 16.00 u weer richting Berchem. De 4 dagen rust zullen ons goed doen! Paris, tu étais génial.

Foto’s van deze reis kan u bewonderen op deze link: https://photos.app.goo.gl/i18FiMRh6geovbb78

zondag 29 mei 2022

onder

 

Home