dinsdag 26 mei 2020

Onze tweedaagse uitstap naar Ieper

Naar aanleiding van het einde van WO I trokken de leerlingen van de 2de graad o.l.v. mw. Van Ooyen, mw. Hunninck, mw. Huet, mw. Janssens en mw. Verheyden naar Ieper.
Ahmed Sali van 4 Mode maakte volgend verslag:

We zijn met de 2de graad Office en Mode op 11 en 12 mei naar Ieper geweest. Deze uitstap was naar aanleiding van Wereldoorlog I. De Eerste Wereldoorlog vond plaats van 28 juli 1914 tot 11 november 1918. Miljoenen militairen en burgers vonden hierbij de dood. 100 jaar na deze feiten zijn we er nog steeds van overtuigd dat de gebeurtenissen van ‘14 ‘18 een grote invloed hebben op onze maatschappij en dat de slachtoffers van deze gruwelijke oorlog niet vergeten mogen worden.

Eerst zijn we naar de IJzertoren geweest en hebben we een kleine opdracht gemaakt in groepjes van 3. Na onze middagpauze hebben we de Dodengang bezocht. Hier konden we ervaren hoe het leven echt was in de loopgraven. Ook een Duits kerkhof stond op het programma, waar de graven heel eenvoudig waren omdat de Duitsers de oorlog verloren hebben.
Na deze 3 bezoekjes konden we eindelijk naar onze logeerplek ‘De Iep’. We hebben daar gezellig kunnen ontspannen en ook het eten was er lekker. ’s Avonds namen de leerkrachten ons nog mee naar de Menenpoort waar er trompetten de ‘Last Post’ blazen ter nagedachtenis van de gesneuvelde soldaten.
De volgende dag zijn we na het ontbijt naar de stad Ieper vertrokken en moesten we er een zoektocht en stadswandeling doen.
Als laatste activiteit hebben we het Britse kerkhof ‘Tyne Cot’ bezocht. Dit is een prachtige plek met heel mooie witte grafstenen. Zeker de moeite waard om eens te bezoeken.

Ahmed Sali 4 Mode

Terugblikken kan je op deze link: https://goo.gl/photos/zqQcmF7WCYVgDyhH8

maandag 12 juni 2017

onder

 

Home