vrijdag 23 februari 2018

Ontmoeting met Waalse leerlingen in Namen

Op 14 mei hebben de leerlingen van het Institut F?licien Rops uit Namen onze 5de jaars rondgeleid in hun stad.
Een verslagje van Arouna uit 5 Handel en heel wat foto’s.

“Op maandag 14 mei gingen we naar Namen om de stad te bezoeken. Ik verwachtte er niet zoveel van maar ik was aangenaam verrast. Toen we in het station in Namen aankwamen, ontmoetten we de Waalse leerlingen van het instituut F?licien Rops. We kregen een rondleiding in de stad en kwamen heel wat dingen te weten. Nadat we de stad bezocht hadden, kregen we 1 uurtje vrij om elkaar beter te leren kennen. Na deze gezellige pauze gingen we weer verder met ons bezoek. We kregen de Citadel te zien van beneden uit en we wandelden langs l?H?tel des Tanneurs. Onze rondleiding eindigde op het instituut F?licien Rops zelf, waar de leerlingen een verrassingsbuffet voorzien hadden.

Na het buffet bezochten we de stad zonder onze Waalse leeftijdsgenoten omdat ze les hadden in de namiddag. Onze eerste halte was de samenvloeiing van Samber en Maas. We moesten er een bundel invullen met behulp van de mp3-bestanden in het Frans die we op voorhand gedownload hadden. Dan kwam het minst favoriete deel van de uitstap, namelijk de wandeling naar de Citadel. De beklimming was vermoeiend omdat we al wat moe waren en het warm was. Ondanks dat hadden we een mooie uitzicht op de stad. Toen we boven aankwamen, vulden we het tweede deel van onze bundel in. We kregen een rustpauze en toen vertrokken we terug naar het station om onze trein naar Antwerpen te halen.

Ik vond het een goed idee van de leerkrachten om ons te laten rondleiden door Franstalige leerlingen. Het was heel leerrijk en de leerlingen van Namen hebben het goed gedaan.”

Arouna, 5 Handel

Enkele foto’s in Namen

maandag 21 mei 2012

onder

 

Home