maandag 24 juni 2024

Ondernemer voor de klas 2019

‘Vlajo Ondernemers voor de Klas’ ging maandag 15 januari van start.
Tijdens deze editie zullen 450 ondernemers en bedrijfsleiders ruim 750 gastlessen verzorgen op secundaire scholen, hogescholen en universiteiten in heel Vlaanderen.
Meer dan 14.000 jongeren krijgen de kans om in contact te komen met de bedrijfswereld en al hun prangende vragen te stellen aan ervaren ondernemers en bedrijfsleiders, fantastisch toch?

Welke vaardigheden zijn nodig in het bedrijfsleven? Wat betekent ondernemer zijn nu precies? Wat verwachten bedrijven van jongeren? Heel wat vragen die jongeren hebben, maar zelf moeilijk kunnen beantwoorden. Wie kan dat beter dan een ondernemer of bedrijfsleider zelf?
Vlajo organiseert ieder jaar ‘Ondernemers voor de Klas’ in samenwerking met structurele partners Pulse Foundation, ETION, VKW Limburg en projectpartners BNP Paribas Fortis, essenscia vlaanderen en JCI Vlaanderen. Deze interactieve sessie biedt jongeren de ideale kans om al hun brandende vragen te stellen aan een ondernemer of bedrijfsleider, spannend toch?
Op 30 januari 2019 mochten 5 en 6 Office Johan Vleminckx van Fundamentum verwelkomen. Gedurende twee uur gingen onze leerlingen met hem in dialoog en kregen ze de kans om te ontdekken wat ondernemer of bedrijfsleider zijn nu precies inhoudt.
Johan schetste hoe hij gestart was en hoe hij zijn bedrijf liet groeien, hoe hij klanten aantrok en een meerwaarde voor zijn klanten kan blijven bieden.
Hij gaf onze jongeren tips mee om van je werk een succes te maken. Daarvoor moet niet iedereen een bedrijfje opstarten. Je kan ook best ondernemend zijn in je werk en in je leven, zonder daarvoor een zaak op te richten.
Met Fundamentum probeert Johan enerzijds tips te geven voor een waardevolle business en hoe om te gaan met hun werknemers en technologie. Anderzijds gaat hij mensen in de organisatie te heroriënteren zodat hun talenten maximaal tot hun recht kunnen komen.
Na zijn uitleg stelden de leerlingen van 5 Office hun Jieha’s voor. Hun vragen hadden niet alleen betrekking op hun bedrijfje maar ook in het gewone leven. Ook 6 Office kreeg antwoord op hun vragen. De interesse voor een droomcoach was gewekt!
De leerlingen bedankten hem aan het einde van 2 boeiende lesuren. Enkele leerlingen bleven nog even nababbelen…
Foto’s van deze geslaagde meeting vindt u hier: http://bit.ly/2t2rvxP

OVK2019

donderdag 31 januari 2019

onder

 

Home