donderdag 2 december 2021

Mural Art in Campus Sint-Willebrord

Op 27 januari 2019 stuurde Mw. Andolfi, leerkracht PO, een mailtje naar Kris Gysels, schepen van StreetArt. Op ATV werd eerder een oproep gedaan wie lege muren ter beschikking had om die gratis te laten versieren met streetart. Een echte kunstenaar aan het werk te zien, zou voor onze leerlingen van Campus Sint-Willebrord een leerrijke ervaring worden.
Daar ging de schepen graag op in maar niet onmiddellijk door enkele andere grote projecten.

Eind mei 2021 verscheen op onze lege muur ineens een hele schets van een grote muurschildering… Even later kon ik ook de artieste, Kiki Mad Artist,  fotograferen aan het werk en kon ik het ontwerp zien met de krachtige boodschap: “Believe in you” en de magische kernwoorden “Desire”, “Life”, “Ambition”, “Purpose”…
Het werd een prachtige tekening van een vrouw die een klein boompje adem en leven inblaast…met achter haar de zon en de krachtige wortels van een boom… Je kan er zelf een hele symboliek bij bedenken. De artieste zelf omschrijft het zo “LIFE consists of the central motivating aims. Believing in yourself can guide your decisions, influence creativity, shape goals, offer a sense of direction. Believing is the key to use energy, grow, reproduce and respond to change.” En nog “Believe in love, believe in forgiveness, believe you can learn, believe you are growing”… Als dat geen krachtige mooie boodschap is…?
Deze mural werd gemaakt ter ere van Black History Month en is bedoeld om de leerlingen van de school te inspireren. Black History Month (BHM) is een jaarlijkse viering gedurende de maand maart die de zwarte cultuur en geschiedenis in de kijker zet aan de hand van allerlei activiteiten.
“De organisatie achter Black History Month zet zich na dit project ook in om dit werk te komen duiden op de school,” zegt Buket Karaca, districtsschepen voor diversiteit en samenleven. “Zowel Sint-Willebrord-Heilige Familie, Black History Month en het district Berchem gaan de komende jaren verder aan de slag met dit thema, in samenwerking met de leerkrachten en in functie van de leerplannen.”
Op de dag van de proclamatie op campus Sint-Willebrord werd ze plechtig onthuld door de artieste en enkele afgevaardigden van de gemeente. Dankzij onze leerkracht PO, Mw. Andolfi, zijn wij nu op Campus Sint-Willebrord een prachtig kunstwerk rijker en kunnen wij elke morgen van deze mooie boodschap genieten.

Foto’s van “the making of” kan u hier bekijken: https://photos.app.goo.gl/f9KMST6f5gXzAcZ6A
Op deze link: https://photos.app.goo.gl/FabTS6YvtQNw1J167 kan u de inhuldiging herbekijken.

zaterdag 18 september 2021

onder

 

Home