zondag 27 mei 2018

Mini-onderneming SIWICOkids does it again

Ondernemen is letterlijk big business op campus Willebrord. De mini-ondernemers van 5 kantoor hebben er een drukke maand op zitten en het is nog niet gedaan!

Op 3 februari splitten ze de klas in twee. De helft ging verkopen in Waasland Shopping Center en de andere helft in de Promenade te Kapellen. Beide teams zetten hun beste verkoopstechnieken in en dat resulteerde in een topverkoop! Schitterend gedaan, jongens en meisjes ?n dat met 2 zieken in de klas, net in het Waasland shopping team… proficiat! Foto’s van dit event kan u zien hier. Sorry voor het Waasland shopping team. Ik kon niet op twee plaatsen tegelijk zijn en mevrouw Goyvaerts was haar fototoestel vergeten. Heel jammer maar menselijk…

Gisteren, 23 februari 2013, mocht SIWICOkids zich nog eens bewijzen op de internationale verkoopdag in Wijnegem Shopping Center. Buitenlandse mini’s van Groot-Brittann??, Nederland, Litouwen en Turkije waren ook aanwezig. Net zoals ieder jaar konden de teams met elkaar kennismaken tijdens een speeddate. Om de 15 minuten wisselden de teams en konden ze vertellen over hun product en market strategy, een geweldige gelegenheid om met elkaar kennis te maken.
Ook de leerkrachten konden ervaringen uitwisselen, altijd heel interessant. Buitenlandse leerkrachten hebben een andere kijk op Belgi? en op het onderwijssysteem. Ik miste vooral een leerkracht geschiedenis bij mij om onze ingewikkelde structuur uit te leggen… ;-) Een leerkracht Spaans kwam naar onze stand om te babbelen met Hassan, een ex-OKANleerling die van Spanje naar Belgi? is komen wonen. De Spaanse leerkracht woonde en werkte in de Ko? School in Istanbul, een perfect voorbeeld van globalisering.

Verkopen was wel het belangrijkste en dat heeft het team weeral excellent gedaan! Proficiat iedereen! Vele bezoekers in het Wijnegem Shopping Center gaven mij positieve feedback en waren onder de indruk van de inzet van het verkoopteam. Ze vonden het een superkans voor studenten! Foto’s van dit gebeuren vindt u hier.
Na deze vermoeiende maar boeiende dag gingen we naar huis… ??n dagje rust en dan arriveren een delegatie van de Tiller Upper Secondary School (Trondheim - Noorwegen), de Bundeshandelsakademie und Bundeshandelsschule Hallein (Oostenrijk) en Liepajas Valsts Tehnikums (Letland) in Antwerpen. Ook dat belooft een boeiende, interessante samenwerking te worden.

zondag 24 februari 2013

onder

 

Home