vrijdag 18 januari 2019

Mini-onderneming ChocoRocca wint 3de prijs beste verkoopstand

E?n van onze drie mini-ondernemingen ChocoRocca behaalde vorige week zaterdag de 3de prijs Beste Verkoopstand tijdens de Vlajo-verkoopdag in het winkelcentrum Promenade te Kapellen.

Het project Vlajo Mini-ondernemingen is een initiatief van Vlajo (Vlaamse Jonge Ondernemingen) in samenwerking met de provincies en gesteund door de Vlaamse regering. Een Vlajo Mini-onderneming is een bedrijfje opgericht door leerlingen uit verschillende richtingen (ASO, TSO, BSO, DBSO en BUSO) in het (voor)laatste jaar secundair onderwijs. De leerlingen kiezen zelf hun producten of diensten en beheren hun Mini-onderneming volgens de regels van het ondernemerschap.
Ze stellen een businessplan op, doen aan marktprospectie, organiseren verkoopmomenten, houden algemene vergaderingen, enz.  De nadruk ligt op doen; eerst denken en dan effectief doen!
De Vlajo SBP ‘s zijn de Vlajo Mini-ondernemingen van het hoger onderwijs. Meer nog dan in het secundair onderwijs wordt de nadruk gelegd op het realiseren van een junior businessplan in een winstgevende activiteit. Alle disciplines zijn vertegenwoordigd, van ingenieurs over economisten tot bv. studenten hoger onderwijs Elektromechanica. Vooral de attitude tot ondernemerschap wordt hier ontwikkeld.
35 Vlajo mini-ondernemingen en SBP?s haalden hun beste verkooptechnieken boven in winkelcentrum Promenade te Kapellen. Vanaf 08.3 u konden de bedrijfjes hun stand opbouwen. Van 10.00 tot 18.00 u konden ze intensief verkopen aan de bezoekers van het winkelcentrum. Onze drie mini-ondernemingen ChocoRocca, The Leaves en Handmade waren aanwezig. > 0
Natuurlijk was er weer een wedstrijd aan verbonden.
De hoofdprijs ?Beste Vlajo-onderneming algemeen?ging naar IN THE BOX (Sint-Cordula-instituut). Met hun zelfgemaakte educatieve kinderdoosjes wekten ze de interesse bij menig voorbijganger. Ook met hun verkooptechnieken charmeerden ze het Shopping-publiek.
Naast ?beste verkoopstand?, ?beste verkooptechnieken? en ?beste Vlajo junior onderneming algemeen? kunnen ze eveneens meedingen voor de studentenprijs. De prijsuitreiking werd bijgestaan door Ludwig Caluw?, gedeputeerde Provincie Antwerpen en het schepencollege van de gemeente Kapellen. 
Onze ChocoRocca behaalde de 3de prijs in Beste verkoopstand! Uiteraard zijn we heel fier op deze mini-onderneming! Meer foto’s over deze ondernemende dag vindt u als u hier klikt.
Het motiveert natuurlijk de andere teams eveneens om beter te doen tijdens de internationale verkoopdag in het Wijnegem Shoppingcentrum op 28 februari! Allen alvast welkom op deze internationale verkoopdag met buitenlandse mini’s! Het is echt de moeite waard om een kijkje te komen nemen en onze studenten een hart onder de riem te steken!

zondag 08 februari 2015

onder

 

Home