dinsdag 22 mei 2018

London ontvangt de 3de graad van Campus St.-Willebrord

Heel vroeg in de morgen vertrokken we om 05.00 u richting United Kingdom, naar de hoofdstad Londen. Met de boot staken we over in Calais en daar moesten we wachten op Mw. Van de Vyver… maar wat waren we blij dat ze mee was! :-) Het werd een dolle driedaagse. We lieten de regen niet aan ons hart komen en genoten van de stad, van het shoppen, het lekkere eten en van elkaar! Het werd een onvergetelijke, memorabele trip!

Een zeer vroege ochtend werd het op maandag, 26 mei 2014. Tijd om uit te rusten was er tijdens de 2 uur durende rit naar Calais en het boottochtje van anderhalf uur… Niemand werd zeeziek, gelukkig. Karla werd tegengehouden door de douana in Calais en na enkele uren ondervraging mocht Mw. Van De Vyver w?l doorvaren naar Dover. Een sneu begin van onze reis, maar onze vriendelijke chauffeur Theo was bereid even te wachten in Dover zodat we samen met Mw. Van De Vyver naar Londen konden reizen… In tussentijd verkenden wij het kleine stadje Dover. Voor Dover Castle hadden we jammer genoeg geen tijd. Dat zal een ander keertje op het programma komen!
Ondertussen werd het weer wat donker… Geen nood hoor want na het inchecken trokken we naar Harrods om ons te vergapen aan alle luxe-goederen, eten, kledij en schoenen… Covent Garden sloot juist de deuren maar dan zijn we gezellig ergens gaan eten… Onze leerlingen waren prima op tijd op de afspraak. Om het wachten te verzachten, waren ze een spelletje aan het spelen… De eerste groepsfoto’s werden getrokken… Omdat het metrostation van Covent Garden afgesloten was, trokken we verder door de straten naar Leicester Square waar we ineens ook M & M World bezochten… Nog zo laat op de avond was dit M & M-paradise open voor alle toeristen en zeer druk bezocht! De eerste cadeautjes waren een feit!
Moe maar voldaan trokken we terug naar onze jeugdherberg, vlak in de buurt van King’s Cross en St. Pancras.
De volgende morgen stond Madame Tussaud’s op het programma en een lange wandeling langs alle bezienswaardigheden. Madame Tussaud’s was een groot succes. Al onze studenten en leerkrachten gingen met de bekende mensen op de foto. We sloten ons bezoek af in wagentjes door historisch Londen en een 4D-film met de Disney heroes… Geweldig!
De lunch namen we in het gezellige eethuis aan de overkant. Daar werden ook de opdrachten van PAV uitgedeeld. Wat hadden we toch ijverige studenten bij, die meteen aan de slag gingen!
Onze wandeling begon aan Westminster bridge en stopte aan Westminster Abbey… het regende pijpestelen en zo konden we niet meer verder. Flexibel als we zijn, pasten we het programma aan en zijn we gaan shoppen in Oxford Street. Primark was zeer in trek. Volgeladen met nieuwe spullen pakten we de metro terug naar King’s Cross. Daarna had iedereen vrije tijd om te gaan eten. Om 22.30 u werd iedereen terug binnen verwacht. Slapen is moeilijk op een slaapzaal van 16 man, maar de stoere leerkrachten hielden de wacht op de gang en dus verscheen iedereen goed uitgeslapen aan het ontbijt de volgende morgen… op een paar uitzonderingen na… Die moesten nog in allerijl pakken en opruimen, zonder ontbijt!
De buschauffeur zette ons af aan Hyde Park en we begonnen onze lange wandeling. De eekhoorntjes kwamen na de hevige regenval van de vorige dag uit hun nestjes op zoek naar eten. Ze waren superschattig! Aan Buckingham Palace namen we tijd voor nog enkele groepsfoto’s, waarna we onze wandeling verderzette op zoek naar de koddige diertjes… :-)
Toen we St. James’s Park uitkwamen, was het plan om over het grote plein naar de Horse Guards te gaan en zo naar Whitehall maar dat ging weer niet door. Alles was afgezet voor de ceremonie “Presentation of Standards to the Household Cavalry”. De genodigden mochten daarna naar een “Garden Party at Buckingham Palace”. We waren dus net op tijd om de “Standards Parade” te zien ?n we zagen de koningin voorbij rijden. Tijd voor de Garden Party hadden we jammer genoeg niet… Een volgende keer, Your Highness… :-)
Nadat de Queen voorbij was, werd alles terug open gezet en konden wij onze tocht verder zetten naar Trafalgar Square. Nelson keek ons al tegemoet vanop zijn hoge zuil en zag ons arriveren. Er reed net een busje van de Animal Pest Control het plein op. Roofvogels, buizerds en valken worden gebruikt om de beletten dat de duiven nesten maken in de bomen rondom het plein. De buizerds en valken verjagen zo de duiven op een natuurlijke manier. De chauffeur en trainer van deze prachtige vogels raakte aan de praat met ??n van onze leerlingen (ja, ja, in’t Engels en ikke heel fier!) en zo mochten ze ??n voor ??n op de foto met dit machtig schepsel. Wat een meevaller w??ral!
Hongerig trokken we verder langs St. Martin-in-the-Fields naar onze pickupplaats. Door het regenachtige weer en het feit dat er een feestdag aankwam, moesten we Londen vroeger verlaten dan gepland maar dat was niet zo erg. Tegen 13.30 u was iedereen moe van het stappen en wachten op Theo. Die reed met ons nog eens langs de Tower ?n over Tower Bridge. What a treat! Langs de Blackwall Tunnel verlieten we beautiful, regenachtig London… Wat vliegt de tijd snel when having fun!
De boottocht naar Calais verliep iets minder vlot. Sommigen waren misselijk maar nu niet zo dat ze doodziek waren.
Onderweg naar Berchem zetten we met grote hilariteit mevrouw Van De Vyver af en arriveerden we rond 22.00 u terug in Berchem. Wat een reis! Eentje om nooit te vergeten! Dank u aan alle brave leerlingen die steeds op tijd waren, steeds beleefd waren en zich gedroegen, die steeds met een lach op hun gezicht onze dag goedmaakten en zo ook ons, de leerkrachten, een zeer plezante reis schonken… Het waren de korte nachtjes m??r dan waard! En nu, nog ??n maandje h?????l hard werken zodat jullie allemaal slagen en kunnen overgaan naar een volgend jaar! Veel succes met de proefwerken!
Foto’s van deze reis zijn er v??l… part 1 vindt u hier.
Part 2 krijgt u te zien als u klikt op deze knop.
Het filmpje van de “happy moments” vindt u als u klikt op film.
En wat vonden de leerlingen er zelf van? Check it out on this link!

vrijdag 30 mei 2014

onder

 

Home