zondag 14 juli 2024

London, here we come!

Op 17 maart – yes, op St. Patrick’s day, vertrokken 6 leerlingen van 6 Office en 2 lln. van 7 Business Support op buitenlandse stage naar Londen, dankzij het Erasmus+-programma van de Europese Unie.
Erasmus+ is het EU-programma voor onderwijs, opleiding, jeugd en sport in Europa. Met een budget van 14,7 miljard euro geeft het vier miljoen Europeanen de kans om in het buitenland te studeren, ervaring op te doen of als vrijwilliger actief te zijn. Erasmus+Dankzij de beurs van dit programma kunnen 8 leerlingen van onze Campus St. Willebrord op buitenlandse stage gaan.

Dankzij de beurs van dit programma kunnen 8 leerlingen van onze Campus St. Willebrord op buitenlandse stage gaan.
Deze reis was de laatste mobiliteit van het KA1-project “London, here we come!”.
Na een vlotte reis per trein en Eurostar kwamen we aan in St. Pancras. Amanda van Twin College bracht ons met de bus tot aan het verzamelpunt van de gastgezinnen. Terwijl de leerlingen kennismaakten met hun gastouders en zich installeerden, gingen de leerkrachten op zoek naar hun appartement in de buurt van Twin College in Greenwich.
Daarna verzamelden we in de namiddag om St. Patrick’s day te vieren op Trafalgar Square, een onvergetelijke ervaring. We sloten de dag af met een gezamenlijke maaltijd in een Italiaans restaurant.
De volgende dag ontmoetten we elkaar opnieuw in Twin College, onze nieuwe partnerschool die de Engelse lessen organiseert en de stageplaatsen organiseert. Tijdens de pauze werd nog eens geoefend met het Engels geld want onze leerlingen van Office Retail zullen werken als retailmedewerkers. Onze 4 meisjes moesten online een test doen om hun niveau van Engels te bepalen. Daarna werden ze in de juiste lesgroep ingedeeld. De eerste week hadden zij in de voormiddag Engelse les en in de namiddag gingen ze naar hun stageplaats. De jongens gingen na de introductie onmiddellijk naar hun stageplaats om kennis te maken en alles te regelen. De leerkrachten gingen met de meisjes naar de stageplaatsen om zich voor te stellen.
Op dinsdag begon dus de eigenlijke stage. Mw. De Cnodder volgde mee de Engelse lessen om zelf ook bij te leren van de Engelse leerkrachten. De eerste week bezochten we dan elke namiddag een stageplaats om kennis te maken en de evaluatiepapieren af te geven. Onderweg werden uiteraard veel foto’s getrokken voor woordenschat voor de Engelse les of bezienswaardigheden voor PAV, Engels en Retail.
Op sommige avonden spraken we af met de leerlingen om ervaringen uit te wisselen en samen culturele activiteiten te doen, zoals een bezoekje aan China Town, Waterstones (een zeer grote boekshop), een stadswandeling. Een etentje op het appartement van de leerkrachten hoort er ook altijd bij! Dat is tijd om bij te praten en quality time samen!
Tijdens het weekend was er volop tijd om de stad te verkennen en allerlei leuke plekjes te ontdekken. Dat deden onze studenten dan ook uitgebreid. Ze waren al heel handig in het gebruik van het openbaar vervoer, de bus en de metro.
De tweede week was bezochten we samen The London Eye en als verrassing namen we de laatste avond het kabelspoor om te gaan eten en terug, een nieuwe ervaring.
De evaluaties waren weer positief en vol lof voor onze Belgische studenten die zich zo goed konden uitdrukken in het Engels en voortreffelijk werk leverden. Op Twin werden de certificaten uitgereikt als bewijs van hun deelname aan een Erasmus+-project.
De stagebedrijven hadden spijt dat de 2 weken voorbij gevlogen waren. Wij ook…
Onze terugreis verliep iets minder vlot. Al zeer vroeg moesten we op St. Pancras zijn waar we arriveerden om daar om een totale chaos aan te treffen. Een Brexitbetoger was op het dak van St. Pancras gekropen en dan was er ook nog een vluchteling in de tunnels gelopen. Beide heerschappen moesten eerst veilig terug gebracht worden én alles gecontroleerd worden, vóór er één trein kon vertrekken. Dat St. Pancras niet voorzien was op zo’n scenario ondervonden we heel snel. De communicatie was met mondjesmaat en dan werden de mededelingen al schreeuwend gedaan boven het geroezemoes van het publiek. Er werd koortsachtig gebeld met Twin om extra slaapplaatsen te zoeken want dat was de aanbeveling van Eurostar in het begin. Ook met onze directeur werd over en weer gecommuniceerd. Uiteindelijk zijn er dan tóch 2 leerlingen kunnen vertrekken met de trein van 11 uur. De rest werd omgeboekt naar 15.00 u maar gelukkig konden we nog vertrekken… Eind goed, al goed… Het was een heel lange, vermoeiende dag die, al bij al, toch nog goed is afgelopen. We stonden daarna ook in de Londense kranten… ???? een historisch feit dus … ????
Foto’s van onze reis vindt u hier: http://bit.ly/2KxKlVR
De stageplaatsen kan u hier bekijken: http://bit.ly/2TeyVdA
Onze culturele activiteiten kan u hier bekijken: http://bit.ly/2OKQRhu
Foto’s van Twin College en de lessen vindt u op deze link: http://bit.ly/31t85Bg
De prijsuitreiking van Twin College kan u hier bekijken: http://bit.ly/33kQpK5
Onze groep kan u hier bewonderen: http://bit.ly/2yMES8c
Een nieuwe aanvraag voor een Erasmus +-project is ingediend en als dit wordt goedgekeurd, kan 6 Office volgend jaar in 7 Business Support op buitenlandse stage voor een administratieve stage in de Europese stad Dublin. Met heel de Brexit-affaire is er niet zo’n duidelijk nieuws hoe de reis en het verblijf naar en in het Verenigd Koninkrijk zal verlopen zodat we ons reisdoel hebben verlegd naar de Ierse Republiek! Fingers crossed for a positive result!


groepsfoto

woensdag 03 april 2019

onder

 

Home