donderdag 21 februari 2019

Leeruitstap boerderij en museum

Op maandag 09 mei 2016 trokken de leerlingen van het 1ste jaar naar een melkveebedrijf in Ham en naar het stedelijk museum in Hoogstraten.

Lees hieronder enkele stukken uit de verslagen van de leerlingen:

Maandag 09 mei zijn we samen met meneer Speelman, meneer Ven en mevrouw Van Riet op uitstap geweest. Ik moet zeggen dat de voormiddag wel raar was, maar op een positieve manier. We zijn naar een boerderij geweest! (Ylenia)
We hebben veel bijgeleerd: bijvoorbeeld over de 4 magen van de koe. Hoe de stoelgang weg gaat. Waar de melk naartoe gaat. We hebben ook van de melk mogen proeven. Dat de koeien veel maïs eten. (Mariana)
Na de interessante uitstap op de boerderij zijn we samen naar een museum geweest in Hoogstraten. Het was leuk om te zien hoe de mensen daar vroeger leefden, maar het meeste wisten we al van de lessen geschiedenis. (Ilham)
De gids legde uit hoe de voedselverzamelaars en jagers leefden, wat voor wapens en kleren ze gebruikten. We hebben zelf de wapens uitgeprobeerd; er waren speren, pijl en bogen en zo. We moesten proberen een knuffelbeertje te raken. En op het einde gingen we de kleren van toen passen en we hebben ook vuur gemaakt. (Siham)
Toen we naar huis gingen, was er een ongeval gebeurd, dus er was file. We waren op school tussen 18.00 en 18.30 uur. (Arzu)

Alle leerlingen zijn er het in hun verslag over eens: het was een leuke en zeer boeiende en leerrijke dag.

fig

maandag 09 mei 2016

onder

 

Home