maandag 24 januari 2022

Laatste 50 dagen op campus HF

30 april 12.55 uur: de bel gaat ... de leerlingen gaan naar de klas. De laatste lessen van de week staan op het programma ... of dat dachten ze toch.

Voor onze laatstejaars hadden we echter iets anders in gedachten. Als zij dachten dat we hun laatste 50 dagen zomaar gingen voorbij laten gaan, dan kennen ze hun titularissen nog niet.

De leerkracht van het lesuur komt binnen, maar in plaats van les te beginnen geven geeft hij enkel een enveloppe af en gaat terug buiten. Vreemde blikken bij de leerlingen. 

De enveloppe bevat de instructies om de klascomputer op te starten, Smartschool te openen en in te loggen in een mysterieuze livesessie. De directeur richt zich tot de leerlingen in een videoboodschap. Als ze de school vandaag nog willen ontsnappen dan zullen ze 5 opdrachten moeten voltooien zonder hun klaslokaal te verlaten. Telkens als een opdracht correct is afgewerkt verschijnt een nieuw filmpje met de opdracht van een titularis.

Tussendoor worden ze via de live bijgestaan door enkele vreemde figuren. 

Na veel samenwerken, puzzelen, zoeken, rekenen, gebarentaal en enkele danspasjes konden de leerlingen de speelplaats bereiken en het weekend ingaan. Ze hebben nog nooit zo hard gewerkt op vrijdagnamiddag!

Het einde van het schooljaar en het afscheid nadert.

Tinky Winky, Roodkapje, Pippi Langkous, Assepoester en The Riddler

figfigfigfigfigfigfig

 

vrijdag 30 april 2021

onder

 

Home