zondag 14 april 2024

Klimaatweek en -debat op campus Heilige Familie

Sinds januari worden we in ons land geconfronteerd met een nieuw fenomeen: klimaatmarsen. Mondige jongeren komen elke donderdag op straat om maatregelen te eisen tegen de opwarming van de aarde. Met de verkiezingen van 26 mei 2019 en de urgentie van het klimaatprobleem voor ogen kozen wij ervoor om de actualiteit naar school te halen.

Enkele leerkrachten bereidden voor de week na de paasvakantie klimaatworkshops voor. De bedoeling: de leerlingen van 4, 5 en 6 via een rotatiesysteem in contact brengen met de klimaatproblematiek. De leerlingen kregen heel wat informatie rond energie, mobiliteit, afvalverwerking en voedselvoorziening. Complexe materie waarin ze zich met enthousiasme vastbeten.

Een week later, op donderdag 2 mei 2019, kregen we bezoek van drie politici. Onder de deskundige leiding van moderator Nathal Severijns (KU Leuven) gingen Buket Karaca (CD&V), Amber Paris (Groen) en Eva Van Keer (N-VA) in debat. Ze gaven daarbij antwoorden op de vragen die de leerlingen tijdens de workshops geformuleerd hadden. Een geslaagd debat, dat met belangstelling gevolgd werd. Nu zijn de leerlingen helemaal klaar om in actie komen en de verkiezingen met belangstelling te volgen.

figfigfigfigfigfig

 

donderdag 02 mei 2019

onder

 

Home