zaterdag 8 augustus 2020

Jieha’s en mini’s in actie

Ook dit schooljaar zijn jeugdige verkopers-in-spé in actie gekomen. Zowel de 3 Jieha’s als de mini-onderneming probeerden hun waar aan de man te brengen op 2 openbare markten in Antwerpen.

Op Campus Sint-Willebrord zijn er 2 Jieha’s. Net zoals de mini-onderneming is ook dit een programma van Vlajo. Jong Initiatief voor Eerlijke Handel is een korte ondernemingservaring, waarbij jongeren van het derde, vierde of vijfde jaar secundair onderwijs proeven van ondernemen én stilstaan bij maatschappelijk verantwoord ondernemerschap. In kleine teams starten ze een eigen onderneming, waarbij ze zich in hun productkeuze vooral focussen op eco/bio-, fairtrade -of streekproducten. Vlajo Jieha!-teams mogen ook een dienst commercialiseren, zolang deze past binnen het begrip van eerlijk ondernemen of maatschappelijk verantwoord ondernemen. Met de behaalde winst ondersteunt het team een goed doel naar keuze. Voor (H)eerlijk Fruitig is dit “Bring a smile”. Choxfam steunt Oxfam en Sweet Temptation schenkt haar opbrengst aan Islamic Relief.
De eerste verkoop op het oudercontact was al een groot succes.
Op de markt op het Rooiplein in Berchem trotseerden onze jonge ondernemers de kou en haalden ze hun beste verkooptechnieken boven. Luisteren naar klanten maar ook uitleggen wat ethisch ondernemen is, deze vaardigheden hebben ze beslist al beet. Ondanks de bijtende kou hadden ze een succeservaring te pakken. Uiteraard smaakt dit naar meer!
Foto’s van deze verkopen vindt u hier: http://bit.ly/2gfQMkf
De mini-onderneming Auww! verkoopt pleisters en first-aid-kitjes. Het is de bedoeling dat ze ook uitleg zullen geven over kleine wondzorg. Na een lange voorbereiding waren ze eindelijk klaar voor hun eerste verkoop op de markt van de Dageraadplaats te Antwerpen. Bij het krieken van de dag stelden ze hun standje op. Meteen kregen ze al verkooptips van de marktkraamster Amina Kadiri. Deze enthousiaste verkoopster vertelde hoe zij in de verkoop was gerold en hoe zij dit vak met hart en ziel doet! Hopelijk slaat haar vonk een beetje over op onze mini-ondernemers. Dan gaat dit jaar beslist een succesvol jaar worden.
Auww! verkoopt ook nog met het oudercontact op Campus Sint-Willebrord op 22 december van 16.00 tot 19.00 u. Iedereen is van harte welkom! Voor een pleistertje op de wonde moet je bij Auww! zijn!
Foto’s van deze succesvolle verkoop vindt u hier: http://bit.ly/2hoN3wR

donderdag 08 december 2016

onder

 

Home