donderdag 29 februari 2024

Interview met eerste Afrikaanse studentenvereniging ‘Ayo’

10 februari zijn de leerlingen van 5 Office op bezoek gegaan bij de eerste Afrikaanse studentenvereniging ‘Ayo’ om meer te weten te komen over de organisatie en wat ze allemaal doen. De organisatie Ayo heeft geen vaste locatie en ze reizen naar verschillende plaatsen in België voor hun activiteiten.

De organisatie Ayo is opgericht om studenten van verschillende nationaliteiten bij elkaar te brengen. Ze zijn allemaal goed bevriend met elkaar. Ze doen rond de 4-5 activiteiten in een maand. Deze activiteiten doen ze om studenten van hogescholen en universiteiten bij elkaar te brengen. Om in de organisatie Ayo deel te nemen, moet je een lidmaatschap van € 10 euro per maand betalen.
De organisatie is opgericht door Mohamed Barrie. Hij heeft het opgericht omdat hij het gevoel had dat er geen vereniging was om mensen te laten samenkomen. De vereniging bestaat al 4 jaar.  De voorzitter van Ayo is Iraida Lokasi. Ze is ook een student en ze studeert aan de lerarenopleiding voor secundair onderwijs.

Studenten Ayo
De leerlingen van de school Sint-Willebrord in Berchem zijn langs de organisatie Ayo gegaan omdat ze op school werken rond het thema ‘Black History Month’. De laatste maanden hebben ze veel workshops gedaan over hoe je moet interviewen. Ze hebben gekozen voor de organisatie Ayo omdat ze het interessant vinden wat ze doen in hun organisatie.

Ze zijn Ayo gaan bezoeken en ze hebben daar verschillende mensen geïnterviewd. Eerst zijn ze begonnen met het interviewen van 2 studenten: Essie is 21 jaar en Vitoren is 22 jaar. Essie is afkomstig van Nigeria en ze is al 2 jaar in de vereniging. Vitoren is afkomstig van Congo en al een jaar lid. Essie en Vitoren verklaren: ‘’Wij geloven in Ayo en in wat ze doen’’. Ze zijn lid geworden van Ayo om mensen te leren kennen en vrienden te maken.

Bestuurslid Ayo
De leerlingen hebben ook twee bestuursleden geïnterviewd en vragen gesteld over de organisatie. Sainz, 22 jaar en Nneka, 23 jaar. Voordat Sainz besloot om deel te nemen aan Ayo werkte hij in een andere vereniging. Ayo had contact opgenomen met hem om samen te werken en zo is hij bij Ayo beland. Sainz is al 3 jaar bij Ayo en al 1 jaar bestuurslid. Hij is de eventverantwoordelijke, dat wil zeggen dat hij de activiteiten organiseert. De verschillende activiteiten die hij organiseert zijn: dansen, game night, debatten, lezen, voetbal en schilderen.
Nneka ondersteunt andere mensen in de vereniging. Ze is van mening dat een vereniging met allemaal verschillende nationaliteiten waardevol is om veel van elkaar te leren en dat je daardoor gebonden wordt met andere mensen. Ze zegt dat iedereen welkom is en dat het niet uitmaakt welke nationaliteit of huidskleur je hebt.

donderdag 10 maart 2022

onder

 

Home