vrijdag 18 januari 2019

GRAM-Prijs 2015

“De mens denkt met zijn hoofd én met zijn handen.” Dat is het moto van GRAM, de Gilde voor Revaluatie, Arbeid en Motivatie. Dit werd toegelicht in Den Boomgaard in Ranst afgelopen zaterdag. Vicky Pauwels en Maria Nowrusi mochten elk een cheque van €120,00 in ontvangst nemen

GRAM wil leerlingen van het beroepsonderwijs een hart onder de riem steken. Hun passionele verdediging van vaklui staat in schril contrast met de onderwaardering voor het beroepsonderwijs, terwijl onze arbeidsmarkt toch voor een groot deel steunt op arbeiders. Arbeiders en vaklui zijn nodig. Zowel de doeners als de denkers zijn onmisbaar voor een snel evoluerende maatschappij. GRAM vertaalt dit groot respect voor de vakbekwaamheid onder meer in de jaarlijkse GRAM-prijs voor laatstejaars-leerlingen van het beroepsonderwijs (6de en 7de specialisatiejaar BSO), gesponsord door Kempische bedrijven, Lions-Club Zandhoven, Rotary-Club Westmalle en de Groep MAES uit Pulle.
De prijsuitreiking vindt jaarlijks plaats in aanwezigheid van leerlingen, ouders en vrienden in de grote zaal ‘Den Boomgaard’ in Ranst.  Ook de directies en begeleidende leerkrachten van ongeveer 50 scholen uit de provincie Antwerpen én vertegenwoordigers uit de politieke wereld applaudiseerden voor alle laureaten.
Na de toespraak van Albert Maes, gedelegeerd bestuurder van de Groep Maes en Servais Verherstraeten, kamerfractieleider, mochten alle jongeren de prijzen in ontvangst nemen. Dit schooljaar was de eer voor Vicky Pauwels van 6 Office en Maria Nowrusi van 6 Mode- en Representatietechnieken. Proficiat dames, voor jullie inzet en doorzetting deze laatste 2 jaren. Het is heel knap wat jullie gepresteerd hebben.
Tussen de overhandiging van de cheques aan groepen van 30 jongeren, was er telkens een optreden van “Percussive”, een vrolijk drietal, dat nogal behoorlijk behendig was stokjes en die heuse beats uit van alles en nog wat tevoorschijn haalden. De avond werd afgesloten met een kleine receptie.
Foto’s van dit evenement vindt u hier.

dinsdag 29 september 2015

BSOHome

onder

 

Home