zondag 27 mei 2018

GRAM-prijs 2014

Voorbije zaterdag, 20 september 2014 was het de jaarlijkse prijsuitreiking van de GRAM-prijs voor het BSO.

Gram staat voor “Gilde voor Revaluatie Arbeid en Motivatie”. Dit is een denktank en actiegroep van ondernemers, mensen uit het onderwijs, bedrijfsleiders, vakbondsmensen, professoren, werknemers. Ze komen maandelijks bijeen om actuele problemen i.v.m. het ondernemerschap en de arbeid te bespreken. Eigenlijk zijn deze ondernemers ook een beetje boos omdat ze vinden dat de arbeidslust van werknemers eerder afgestraft wordt dan beloond. Dit is het gevolg van de actuele wetgeving die van toepassing is op de sociale zekerheid en de fiscaliteit.
Zij vinden dat werknemers niet meer gemotiveerd worden om zich in te zetten voor hun job. Dat is zeer jammer in een land waar werklust de enige, maar dan ook de kostbaarste grondstof van Vlaanderen is.
Daarom willen zij hun sympathie betuigen aan mensen die kiezen voor een vakopleiding. Mensen met een technische en/of een beroepsopleiding denken niet alleen met hun hoofd maar ook met hun handen. Deze inzet, deze creativitiet, deze energie moet beloond worden. Belgi? heeft vakmensen nodig en dat moet in de verf gezet worden.

Stichter van de GRAM, de heer Maes, opende de prijsuitreiking met een grappig maar ook bezorgd pleidooi voor de jongeren.
Coformateur voor de federale regering Kris Peeters speelde daar handig op in en beloofde de bezorgdheid over te maken aan de nieuwe coalitie. Na zijn speech kon de prijsuitreiking dan beginnen.
200 jongeren van de scholen uit de provincie Antwerpen ontvingen een cheque van ? 120! Zij hebben zich in hun studierichting doen opmerken door hun vakbekwaamheid, hun creativiteit of originaliteit. Zij kregen een cheque ter waarde van ? 120!
Onze laureaten waren Hassan Abachri Dadi van 6 kantoor en Magdalena Chabrowski van 6 Mode ?en presentatietechnieken. Een dikke proficiat aan beiden.  
Bovendien werden een 40-tal projecten van de 7de jaars BSO beoordeeld. Voor de winnende projecten waren er prijzen uitgereikt van ? 100 tot ? 750.De beste 3 projecten van de harde en zachte sector werden in de betrokken scholen gelauwerd in aanwezigheid van de pers.
Ook werden er 2 prijzen uitgereikt aan 2 leerkrachten van een 7de jaar BSO voor hun mateloze inzet voor deze laatstejaars!
De avond werd afgesloten met een receptie.
Meer foto’s vindt u hier op deze link.

zaterdag 20 september 2014

BSOHome

onder

 

Home