maandag 24 januari 2022

Goodiebag!

Opschorting van de lessen - paaspauze - goodiebag.

De laatste twee weken voor de paasvakantie: een bewogen tijd voor de leerlingen en voor de school.

De overheid besliste om vanaf maandag 29 maart 2021 de lessen voor alle leerlingen op te schorten tot aan de start van de paasvakantie (= 02/04/2021). Enkel de examens / grote toetsen voor de leerlingen van de 1ste graad en OKAN mochten nog doorgaan op maandag 29 en dinsdag 30 maart 2021.

De Eerste Minister lanceerde - voorwaar - een nieuw woord voor de laatste week voor de paasvakantie: paaspauze. Om het aantal besmettingen te laten dalen, worden de lessen voor de leerlingen van de 2de en de 3de graad in die periode opgeschort. Toch benutten we de tijd nuttig en zinvol: de leerkrachten bieden remediƫring aan en staan klaar om in die week op vragen te antwoorden van de leerlingen. Vragen over de leerstof van januari tot eind maart, vragen over de eindwerken, vragen over de langlopende opdrachten, waaraan de leerlingen kunnen werken.

Om alle leerlingen met een goed gevoel de paasvakantie in te sturen, kreeg iedereen een goodiebag mee naar huis. Daarin stak ‘paaslekkers’, een deurhanger, informatie voor leerlingen die volgend jaar een keuze (basisoptie / studierichting) moeten maken en - met een knipoog naar de zomervakantie - een zonnebril (oogverblindend wit met reclame van de school op).

figfigfigfigfigfigfigfigfig

 

vrijdag 26 maart 2021

onder

 

Home