maandag 24 januari 2022

Foodboxen 6 STW

De leerlingen van 6 STW verkochten foodboxen voor het goede doel.

Voor de laatste IO in 6 STW: “De wereld hand in hand” moeten de leerlingen in groepjes van 4/5 leerlingen een (zelfgemaakt) product verkopen voor een goed doel, dat ze zelf kiezen. Voor er sprake was van “corona” werden deze producten verkocht in een aantal supermarkten. Daar dat uiteraard nu niet kan/mag moesten we op zoek naar een alternatief. En dat alternatief zijn de foodboxen geworden.


Verkoop foodboxen voor “Kom op tegen kanker” bracht € 391,37 op!

Voor een sociaal project moesten wij Cara, Sami, Esther en Farah van 6 STW een goed doel kiezen en een Foodbox samenstellen. Wij hebben “Kom Op Tegen Kanker” gekozen omdat het nauw aan ons hart ligt. Men kon via een link een online bestelling plaatsen en de foodbox dan hier bij ons op school ophalen. In de Foodbox kon men alle ingrediënten vinden om een heerlijke pasta Bolognaise en luchtige pannenkoeken te maken. Ook zaten er receptfiches in met de stappen die genomen moesten worden om de gerechten te maken. Wij hebben er veel plezier aan gehad om dit project tot een goed einde te brengen en zijn heel blij met het ingezamelde geld, daarmee kunnen we “Kom Op Tegen Kanker” zeker steunen.


Verkoop foodboxen voor “Netwerk tegen Armoede” bracht € 258,00 op!

Wij zijn vijf leerlingen van 6 Sociale en Technische wetenschappen. Om dit schooljaar af te sluiten hebben we in groepen gewerkt om een goed doel te steunen. Ons goede doel is het “Netwerk tegen Armoede”. Ze zorgen voor ondersteuning, vorming en uitwisseling. Ook helpt deze organisatie op juridisch vlak.
Om dit goede doel te steunen hebben we maaltijdboxen voorbereid waarbij we de mensen een driegangen menu aanboden. De recepten waren: tomatensoep, romige pasta pesto met groenten en chocomousse.
We hebben de winst van 258 euro volledig aan deze organisatie geschonken.
We vonden het een leuk project om aan mee te werken. Op deze manier hebben wij een bijdrage kunnen geven aan mensen die het meer nodig hebben dan wij.


Verkoop foodboxen voor “Dakant” bracht € 152,00 op!

Wij, Marco, Stephanie, Zina en Laura, hebben een sociaal project uitgewerkt waarbij we een actie hielden om geld in te zamelen voor een goed doel. Wegens corona konden we niet doen wat er anders gedaan werd. Daarom hebben we dit jaar foodboxen verkocht. Onze foodbox bestond uit de ingrediënten voor een pizza en een appelcrumble. Wij kozen als goede doel “Dakant” omdat we een lokaal goed doel wilden steuenen. Deze organisatie helpt de daklozen in Antwerpen. De winst van onze foodfoxen gaat rechtstreeks naar Dakant.


Proficiat aan al de leerlingen voor de verkoop en de mooie giften!

figfigfigfig

 

vrijdag 11 juni 2021

onder

 

Home