vrijdag 26 april 2024

eTwinning-project: Let’s share our European identity

eTwinning is de online community voor scholen in Europa. Het biedt een veilig platform aan waar leerlingen en leerkrachten uit verschillende Europese landen kunnen samenwerken rond een bepaald project.
In 2018 vieren we ons gevarieerd culturele erfgoed in heel Europa op Europees, nationaal, regionaal en lokaal niveau. Op onze campus Sint-Willebrord wou ik dit een beetje promoten door deel te nemen aan een eTwinning-project rond dit thema.

“Let’s share our European identity” is het eTwinning-project waaraan de lln van 6 Office deelnamen.
De doelstelling van dit project was om andere Europese culturen te ontdekken, te begrijpen, te respecteren en te waarderen. Op deze manier konden ze de universele waarde van onze eigen cultuur en onze gemeenschappen nog meer waarderen en begrijpen. Door je eigen cultuur te ontdekken, kijk je met een nieuwsgierige blik naar je buur en kan je gaan vergelijken.
De culturele aspecten ontdekken van onze Italiaanse, Poolse, Slovaakse, Portugese, Roemeense en Franse partnerscholen én ook een stukje van de eigen Belgische cultuur was dus de uitdaging van dit project en dit vooral van hun eigen stad en het land waar ze nu wonen.
Zo leerden ze dat cultureel erfgoed niet enkel gebouwen zijn maar ook oude volksverhalen, spreekwoorden, keuken, kunst en ambachten, symbolen, muziek, kleding, landschappen, volksdansen.
Tolga, Loubna, Eda, Laura, Nada, Bulent en Konrad maakten een keuze uit één van deze onderwerpen en maakten een selectie die zij het leukst en interessantst vonden. Dit werd toegevoegd aan de groepjes van de andere landen.
Zo werd een Europees boekje samengesteld van dat onderwerp.
Die kan je hier bekijken. De Europese keuken van de deelnemende landen vind je op deze link: http://bit.ly/2KUdIn1. Konrad en Bulent hadden nog veel meer Belgische gerechten uitgewerkt. Die vind je op deze link: http://bit.ly/2XhoPNw
Voor Tolga was het MAS en het nieuwe havenhuis weer vanzelfsprekend. Zijn inhoud werd toegevoegd aan dit boekje: http://bit.ly/2KliwCM
De tekst van Laura en Eda werd toegevoegd aan de bekendste gebouwen in het land. Dit boekje vind je hier: http://bit.ly/2WHNGWx. Het Centraal Station in Antwerpen kon hier uiteraard niet ontbreken. Het Atomium werd toegevoegd aan dit boekje: http://bit.ly/2IIyweQ.
Loubna en Nada zochten enkele bekende volksverhalen op. Dit werd toegevoegd aan dit boekje http://bit.ly/2Xgl8rw.

Foto’s van onze werkende leerlingen aan het werk vind je hier: http://bit.ly/31B63QH
De resultaten van de eindevaluatie vindt u hier: http://bit.ly/31QXVeP
Er wordt ook over dit project verteld in de partnerlanden en onze homepagina van de school prijkt bovenaan. http://bit.ly/2XqZMYG
Met dit project hebben we dus zowel iets geleerd over onze eigen cultuur én dat van de partnerlanden en dit door de ogen van de andere studenten. Boeiend toch?

zondag 16 juni 2019

onder

 

Home