donderdag 29 februari 2024

Erasmusdays 2021

Op 14, 15 en 16 oktober 2021 vierden we opnieuw de Erasmusdays, een groots Europees evenement waarbij scholen en organisaties uit alle domeinen activiteiten organiseren om hun Erasmus+ project in de kijker te zetten.
Voor Campus Sint-Willebrord werden vooral de eTwinningprojecten en de buitenlandse stage in de kijker gezet. In samenwerking met de leerkracht PO, Catharina Andolfi, werd een etalage uitgewerkt met foto’s uit de verschillende projecten.

Zo was er al eerst het Comeniusproject (voorganger van Erasmus+) “E-motion, the way to work together in Europe”. Daarna volgenden eTwinningprojecten elkaar op en leerden onze jongeren van de derde graad samenwerken met leeftijdsgenoten uit verschillende landen zoals Griekenland, Italië, Duitsland, Roemenië, Nederland, Frankrijk. We wonnen zelfs een reisje naar de school in Griekenland met het project Teens on Tour! (foto’s hiervan vind je op deze link https://photos.app.goo.gl/5VfxekSg6dPp4DpCA)
De projecten voor de buitenlandse stage “Going to London as a trainee”, “London here we come” werden voorgezet in Dublin met “Going to Dublin as a trainee”. 33 jongeren legden hun vaardigheden en capaciteiten vast in de Europass, wat hen een extra kans op de arbeidsmarkt oplevert. In een concurrerende arbeidsmarkt is iedereen op zoek naar iets waarmee zijn cv opvalt. Een buitenlandse stage is net dat tikkeltje meer.
Door vloeiende taalvaardigheden op je cv te zetten, open je de poort naar een droomcarrière. Naast tweetaligheid levert je buitenlandperiode ook interculturele vaardigheden op waar bedrijven wereldwijd naar op zoek zijn als ze iemand willen aannemen.
Onze studenten van 6 OFR en 7 BS leefden en werkten gedurende 2,5 weken in een Europese hoofdstad Londen (vóór Brexit) en Dublin (ná Brexit). Ze deden ervaring op als retailmedewerker en/of onthaalmedewerker. Uiteraard werden er ook culturele activiteiten gedaan… Het afvinken van bezienswaardigheden en activiteiten van je reis-bucketlist gaat net wat makkelijker als je langer dan een week in een land blijft. Onze studenten hadden net tijd genoeg om die speciale hotspots te ontdekken en ervan te genieten.
De beste en leukste manier om een taal te leren is natuurlijk in het buitenland. Niet alleen je communicatievaardigheden schieten de hoogte in. Een van de grootste voordelen van in het buitenland wonen is dat je zelfvertrouwen er ook enorm op vooruit gaat. Je moet je weg leren vinden in een nieuwe cultuur, nieuwe vrienden maken en je financiën zelf beheren: allemaal zaken die je helpen om een zelfverzekerde en zelfstandige wereldreiziger te worden. Door te verblijven in een gastgezin, leer je de wereld vanuit een heel ander perspectief te zien terwijl je elk aspect van jouw nieuwe thuis ver van huis ontdekt. Onze leerlingen wisten al snel waar ze het perfecte koffiehuisje konden vinden of welk restaurant de beste pizza’s bakte of waar ze de beste donuts konden halen.
Dankzij Erasmus + werden onze jongeren een stukje wereldburgers. Een buitenlandse stage is springen in het onbekende en dan groeien, jezelf overwinnen en het beste van jezelf geven om dan moe maar voldaan en compleet gelukkig weer naar huis te keren, met een rugzak vol zoete ervaringen en herinneringen.
Een impressie van onze tentoonstelling vind je hier: https://photos.app.goo.gl/Mr3Z9qH2JFxxr3uUA

zaterdag 16 oktober 2021

onder

 

Home