donderdag 2 december 2021

Erasmusdays 2019

Campus St. Willebrord vierde hun Europese projecten tijdens de Erasmusdays 2019! Van 10 tot 12 oktober worden er overal in Europa projecten van het Erasmus+ programma in de verf gezet door de deelnemers, een unieke kans om te vertellen over ónze Erasmuservaring en te delen met de wereld!
..

Schooljaar 2018-2019 was een druk Erasmusjaar voor onze studenten van 6 en 7 Office van Campus St. Willebrord.

Met het eTwinningproject “Teens on tour” won 7 BS de Move2Learn, Learn2Move-prijs en vlogen we in november 2018 naar Athene om onze partnerschool 30 Gel Ano Liosion te bezoeken en de grandioze geschiedenis van Athene te ontdekken met de leerlingen en de leerkrachten Ioanna Giannopoulou en Vasilis Stavropoulos. Die week proefden we uitgebreid van de rijke Griekse cultuur en smeedden we de vriendschapsbanden verder aan. Foto’s van onze reis naar Athene en de verbroedering met 30 Gel Ano Liosion vindt u hier: http://bit.ly/2FPtFt8 en http://bit.ly/2FXrUt4.

6 Office nam deel in 2018 aan het eTwinningproject “Let’s share our European identity”. Hier leerden ze alle facetten kennen van ons Europees erfgoed: volksverhalen, kunst en ambachten, landschappen, tijdloze muziek, symbolen van elk land, volksdansen, traditionele keuken, gebouwen, klederdracht, gezegden en spreekwoorden, oude kastelen en hun verhalen, Unesco’s erfgoed rondom ons…Ze gingen ging ijverig aan de slag en ontdekten hierdoor ook vele facetten van onze Vlaamse cultuur. Het was ook boeiend om interessante weetjes van hun thuisland te ontdekken. Werken tijdens het eTwinningproject “Let’s share our European identity” vindt u hier: http://bit.ly/314QcIw.

Vorig schooljaar was het laatste mobiliteitsjaar van het Erasmus+-project “London, here we come”. Dankzij de beurs van de Europese unie konden 8 leerlingen van 6 Office op buitenlandse stage gaan naar Londen. Daar waren ze zeer fier op en dat hebben ze uitgebreid verteld met filmpjes in een enthousiaste presentatie op donderdag, 10 oktober 2019.
Deze gelukzakken kunnen dit schooljaar met het nieuwe Erasmus+-project “Going to Dublin as a trainee” opnieuw voor meer dan 2 weken op stage naar de Ierse hoofdstad Dublin. Omdat het dit keer een administratieve stage zal worden, vertrekken we al vroeger om de administratie in orde te brengen op onze partnerschool Twin Ireland, kennis te maken met de stageplaats en om deze historische stad te verkennen.
Elk Erasmus+ project duurt 2 schooljaren dus ook de leerlingen die nu 6 Office volgen, krijgen de kans volgend schooljaar de Ierse cultuur op te snuiven en professionele ervaring op te doen in een Europese hoofdstad.
Dankzij de tips van onze oud-leerlingen Waddih Maddah en Seel Sam zijn onze 7 BS-ers nu goed voorbereid om op 6 februari te vertrekken naar Dublin! Wij kijken er naar uit!

Foto’s van hun presentatie van het Erasmus+-project “Londen here we come” en “Going to Dublin as a trainee” vindt u hier: http://bit.ly/2B38oaV.

vrijdag 11 oktober 2019

onder

 

Home