dinsdag 4 oktober 2022

Erasmus+ Going to Dublin as a trainee 2022

De tweede mobiliteit van ons Erasmus +-project “Going to Dublin as a trainee” van campus Sint Willebrord eindigde gisteren. 8 studenten en 2 begeleidende leerkrachten keerden huiswaarts vanuit het Ierse Dublin waar ze 17 dagen woonden en werkten.

Dankzij een beurs van Erasmus +, geschonken door de Europese Commissie, vertrokken op 1 juni 2022 Loubna Ajjaji, Aya El Idrissi, Farah Brood, Marjorie Israel, Abdeg Hassan, Darian Van Neste, Riyad Moussaoui en Matti Fijalkowski samen met Mw. De Cnodder en Mw. Goyvaerts naar de hoofdstad van Ierland, Dublin. (zie foto’s vertrek Dublin)
Onze taxichauffeur Joe van onze partnerschool Twin English Centre bracht de studenten rechtstreeks naar hun gastgezin waar ze 2,5 weken zouden verblijven. Nadien kwamen we bijeen en verkenden we het centrum van deze prachte Ierse stad.
De volgende dag kregen we in Twin College uitleg over het wonen en werken in deze Europese stad. Informatie over de stageplaats kregen we ook en nadien trokken we vanuit Twin naar die plaatsen om kennis te maken. (zie foto’s stageplaatsen)
Op vrijdag, 3 juni maakten ze voor de eerste keer kennis met hun werkplek. Dat was even wennen. De eerste keer in het buitenland met vreemde mensen en een job die je niet gewoon bent én in het Engels (of moet ik zeggen het Ierse Engels ????)… dat is uit je comfortzone treden.
De begeleidende leerkrachten hoorden het ’s avonds allemaal tijdens een gezamenlijk etentje in een verrukkelijk Marokkaans restaurant, een adresje gekozen door de studenten van de eerste mobiliteit.
Het weekend kwam eraan en dat betekende tijd voor culturele activiteiten.
Op zaterdag, 4 juni trokken we naar de kuststad Howth waar we een lange wandeling deden langs de kliffen … a breathtaking experience zoals je kan zien op de foto’s. Allemaal kregen ze van dhr. Geukens nadien 10/10 voor de gemiste LO-les, wat zeker verdiend was.
Op zondag, 5 juni kwamen onze Erasmusplussers naar het appartement van de leerkrachten voor een lekkere maaltijd en om een beetje te hangen.
De volgende dag, Pinkstermaandag, verkenden we het grote winkelcentrum van DunDrum en oefenden we onze slagkracht in de Adventure Golf. Daarna keerden we allemaal naar ons eigen huis want de volgende dag begon de eerste stageweek.
Die verliep met wat ups en downs voor sommigen en voor anderen ronduit schitterend. Overleggen met je stagementor en checken of je je opdrachten wel goed begrepen had, was een drempel om over te geraken voor sommigen. Gelukkig kwam het wel in orde.
Op zondag kwam de leerkrachtenwissel. Mw. Goyvaerts keerde terug naar huis en dhr. Quick vervolledigde ons gezelschap. We verkenden Dublin op een vrij originele manier met een Vikingtour. Gezeten in een soort vikingboot vertelde een echte Viking over de oorsprong van Dublin. We reden voorbij de historische plekjes van Dublin terwijl we af en toe onze vikingkreten oefenden. Verrassend ging ons voertuig ook het water op in Grand Canal Dock.
Daarna gingen we met z’n allen eten bij de Burger King omdat het budget stilaan slonk natuurlijk…. ????
De tweede stageweek ging natuurlijk nog beter dan de eerste week omdat ze toen al meer vertrouwd waren met hun taken en hun eigen talenten daarop volop konden inzetten. Riyad verkoos zelfs om een meer actievere job te doen in de namiddag in een totaal andere branche. Op eigen initiatief contacteerde hij Twin English Center en die regelde voor hem een 2de job in KC Peaches als assistent, naast zijn onthaaltaken in Leevin Hostel Mountjoy.
Dhr. Quick vergastte onze leerlingen op een lekkere maaltijd in het leerkrachtenappartement waarna we nog een groepsfotoshoot deden.
Aan het einde van de laatste stagedag werden onze leerlingen beloond met een certificaat van Twin en klonken we daar samen op om het te vieren.
Heel vroeg zaterdagmorgen kwam Joe, onze taxichauffeur, ons weer oppikken aan de gastgezinnen en keerden we met de vlucht van 06.50 u terug naar Berchem.
Wat een memorabele mobiliteit… de laatste van dit Erasmusproject “Going to Dublin as a trainee”.
De Erasmusstage was ook dit jaar weer een fantastisch avontuur. Er kruipt heel wat moeite in de voorbereiding, maar dit krijg je ruim terug in levenservaring. Door deze beurs van de Europese Unie konden in totaal 15 leerlingen wonen en werken in deze Ierse hoofdstad. Hierdoor maakten ze hun technische en persoonlijke vaardigheden internationaal. Dit staat goed op je CV én het geeft je meer toekomstmogelijkheden bij het vinden van een job. Hun cultureel bewustzijn werd zeker vergroot door deze ervaring. Persoonlijk groeiden ze in hun omgang met mensen en zeker ook met elkaar!
Foto’s van deze geslaagde mobiliteit vindt u hier:
- Foto’s van ons vertrek en terugkeer: https://bit.ly/3mYoXgj
- Foto’s van de stageplaatsen vindt u hier: https://bit.ly/3bbjwYu
- Foto’s van de groepsactiviteiten vindt u hier: https://bit.ly/3n0DXKz
- Foto’s van Dublin vindt u hier: https://bit.ly/3y2V5p8
- Foto’s van onze wandeltocht in Howth vindt u hier: https://bit.ly/3xXWqwz
- Foto’s van uitreiking van de certificaten vindt u hier: https://bit.ly/3y3wMHJ
- Enkele groepsfoto’s vindt u hier: https://bit.ly/3xXWGvx

zondag 19 juni 2022

onder

 

Home